петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7452 прочитания

    ЕС ще иска от бизнеса да намали акриламида в предлаганите храни

    Причината е, че веществото повишава риска от ракови заболявания
    20 юли 2017, 12:12 a+ a- a

    Представителите на страните членки на ЕС подкрепиха предложение на Европейската комисия за намаляване на веществото акриламид в храните. Субстанцията присъства в различни храни - пържени картофи, бисквити и дори в кафето. Смята се, че предизвиква ракови заболявания.

    Новите рестрикции ще изискват от бизнеса да докаже, че е взел мерки за намаляване на количеството акриламид в предлаганите готови за консумация храни. В бъдеще се очаква да бъде въведено и ограничение на максимално допустимото количество акриламид в отделните продукти.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 44 минути
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове
    преди 16 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 17 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 18 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 19 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ