сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3768 прочитания

    Wizz Air стартира полети до Маракеш

    Aвиокомпанията започва да лети до мароканския град от Полша и Литва през зимния сезон
    20 юни 2018, 11:30 a+ a- a

    Wizz Air обяви своята най-нова туристическа дестинация – Маракеш в Мароко, достъпна сега от Полша и Литва.

    От октомври 2018 г. през зимния сезон авиокомпанията ще предлага полети до Маракеш от Варшава (Полша) и Вилнюс (Литва). Новите полети, които ще се изпълняват два пъти седмично, са единствените директни връзки. Местата вече са в продажба на цени от 29.99 евро.

    Маракеш е едно от най-големите и популярни места в Мароко, разположенo в подножието на планината Атлас. Известен е още като розовия град, защото в Макареш всичко е розово – небето сияе в тази багра, пясъкът е с цвят пепел от рози, а сградите разкриват една безкрайна палитра от розови нюанси. Градът е колоритна ваканционна дестинация с красивите си плажове, традиционни пазари и великолепна кухня. Новата дестинация е вторият марокански град, присъединяващ се към мрежата на Wizz Air, коятo сега предлага 142 дестинации в 44 страни в Европа и извън нея. 

    През последните месеци Wizz Air вече пусна над 30 нови нискотарифни маршрута по своята европейска мрежа и откри други три нови дестинации: Атина в Гърция, Харков в Украйна и Виена в Австрия. Пет от новостартиралите маршрута са от България. От края на март тази година четири от най-слънчевите дестинации в Европа – Ница, Лисабон, Малага и Атина, са част от софийската мрежа на Wizz Air, а в края на април Виена се присъедини към дестинациите й от Варна.

    В Мароко авиокомпанията стартира своята дейност през 2017 г. от Агадир и днес вече предлага 7 маршрута до Мароко от 5 града в Унгария, Литва и Полша. От първия полет до Мароко Wizz Air стимулира местния туризъм и хотелиерския сектор с ниските си тарифи и превозвайки над 75 хиляди туристи по своите чудесни маршрути.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 4 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 5 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 5 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 7 часа
    преди 10 часа