четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3184 прочитания

    „Софарма Трейдинг“ разширява операциите си в Сърбия

    Компанията планира да разшири националното си присъствие в Сърбия като основа за развитие в региона на Източна Европа
    22 юни 2018, 14:22 a+ a- a

    „Софарма Трейдинг“ започва разширяване на своите операции на сръбския пазар и е готова да се превърне в стратегически инвеститор в целия регион. Това стана ясно по време на специално събитие за партньори и медии в Сърбия, съобщават от пресофиса на компанията.

    По време на събитието изпълнителният директор на Групата „Софарма Трейдинг“ Димитър Димитров и изпълнителният директор на дружеството в Сърбия Милош Ристич представиха плановете за стратегическо развитие на компанията.

    „Софарма Трейдинг“ предвижда да мултиплицира своя диференциран бизнес модел, както в Сърбия, така и в целия регион. Компанията оперира в различни сегменти, сред които търговия на едро, ритейл, медицинска апаратура и оборудване и други. Преди 3 години „Софарма Трейдинг“ разшири регионалното си присъствие, като стъпи на сръбския пазар, откривайки дъщерно дружество. През този период дейността на Sopharma Trading d.o.o. Beograd беше съсредоточена върху развитието на ексклузивните брандове на компанията. През 2017 г. „Софарма Трейдинг“ направи следващата голяма крачка за регионалното си развитие, придобивайки мажоритарен дял от Lekovit – най-бързо развиващия се търговец на едро с лекарствени продукти в Сърбия през последните три години.

    „Нашата първа стъпка е да заемем лидерска позиция в Сърбия чрез значително разширяване на нашите операции и логистичния ни потенциал. Това ще бъде и основата за регионалното ни развитие, тъй като за „Софарма Трейдинг“ целият регион на Източна Европа и особено на Балканите е една огромна възможност за растеж“, коментира Димитър Димитров.

    Компанията ще приложи в региона най-добрите световни практики, технологии и иновации. „Като новатор и пионер в родината си, „Софарма Трейдинг“ гледа към бъдещето - ние ще донесем на сръбския пазар и в целия регион модерни технологии и водещи световни практики от различни сектори като търговията на едро, аптечен ритейл и цялостни решения за болници и медицинска апаратура“, сподели Милош Ристич.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 27 минути
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 3 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 3 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 4 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 4 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 5 часа