сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2265 прочитания

    Световната СПА индустрия - 3,4 трлн. долара

    Този вид туризъм бележи значителен ръст през 2013 поради засиления интерес на хората от здравословния начин на живот, показва нов доклад
    02 октомври 2014, 16:32 a+ a- a

    Световният СПА туризъм през 2013 се оценява на 3,4 трилиона щатски долара. Ръстът на този вид пътувания се дължи на увеличаващия се интерес на средната класа по света към здравословния начин на живот, здравословните навици и естествените методи за постигането им. Това показва проучване на SRI International, цитирано от агенция Ройтерс.

    Най-важните сектори за значителния ръст на индустрията са: хранене и отслабване; превантивно и персонализирано здравеопазване; алтернативна медицина; терапии против стареене и за красота, показва още документът.

    С увеличаването на средната класа, СПА терапиите, както и тези за загуба на тегло стават все по-често срещани, въпреки общото възприятие, че са недостъпни за повечето хора.

    Според Global Spa and Wellness Economy Monitor през 2013 индустрията е генерирала приходи в размер на 94 млрд. долара, което е значителен ръст в сравнение с 2007, когато те са били 60 млрд. долара. На първо място в своеобразната класация е Европа с над 32 хил. СПА обекта и приходи в размер на 29,8 млрд. долара. На второ място е Азиатско-Тихоокеанския регион с 18,8 млрд. долара, следван от Северна Америка с 18,3 млрд. долара.

    Броят на хората, които са предприели СПА почивки в собствената си страна или в чужбина, през 2013 са с 12% повече спрямо 2012. Това е 36% по-бърз ръст спрямо цялостното увеличение на пътуванията с цел туризъм.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 17 минути
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 31 минути
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 59 минути
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 1 час
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 3 часа
    преди 6 часа