четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    41282 прочитания

    Идеи за слънчева Коледа и Нова година (ВИДЕО)

    Вижте някои от най-популярните слънчеви дестинации по света
    05 декември 2017, 17:06 a+ a- a

    Ако не сте сред любителите на зимните спортове и искате да прекарате предстоящите празници или зимната си ваканция на някое топло и слънчево място, излежавайки се на плажа, ето няколко предложения:

    Мадейра, Португалия. Мадейра е разположен в близост до западното африканско крайбрежие, в северната част на Атлантическия океан, между Канарските и Азорските острови. Състои се от два обитаеми острова - Мадейра и Порто Санто и няколко необитаеми. С пленителната си тропическа флора и културно-исторически забележителности, островът, известен като плаващата градина на Атлантика, е привлекателна дестинация за туристи от цял свят. Дневната температура през зимните месеци е около 20-24°C. Според Гинес новогодишните чествания на острова са едни от най-грандиозните в света.

     

    Тенерифе, Испания. Най-големият, най-населеният и най-оживен Канарски остров. Наричат го „Островът на вечната пролет“ заради мекия тропически климат. Освен плажовете и зелените планини, интерес за туристите представляват и карнавалът в Санта Крус (06-17 февруари 2014), вулканът Тейде, старинната архитектура и др. В крайбрежните райони температурите през зимата се движат между 20-22°C. Климатът е по-топъл и сух в южната част на острова в сравнение със северната. 

     

    Барбадос. Истински тропически рай. Карибският остров предлага отлични плажове, богат светски живот, първокласни ресторанти. Това е един от любимите острови на богатите и знаменитостите. До края на март средната температура е 28-30°C. 

     

    Сейнт Китс. Разположен в топлите води на Карибско море, островът очарова с екзотична природа, приказни плажове и кристална вода. Климатът е подобен на този на Барбадос, но средната температура е малко по-ниска – 27°C.   

     

    Доминиканска република. Освен на белите плажове и кораловите лагуни, традиционни за Карибско море, туристите могат да се насладят и на високите планини, покрити с гъсти тропически гори. Островната страна също така има много добре развита икономика. Едно от най-живописните места е Трафалгарският водопад. 

     

    Куба. Куба е най-населената страна в целия Карибски регион. Разполага с над 200 залива и 250 плажа, които са рай за любителите на плажа. Страната има богата културна история и колониална архитектура, които привличат туристи от цял свят. Посещението на страната е като пътуване назад във времето. В столицата Хавана може да опитате автентичен кубински ром и пури, да потанцувате румба, а колите от 50-те години са обичайна гледка по улиците. 

     

    Ямайка. Ямайка е островна държава, част от архипелага на Големите Антилски острови в Карибско море. Разположена е на около 140 километра южно от остров Куба. Красивите плажове и топлото Карибско море привличат над 850 000 туристи всяка година. Сред най-популярните курортни градове са Монтего бей,  Негрил и Очо риос.

     

    Маями. Това не е най-добрият избор, ако търсите спокойна почивка, но затова пък американският курорт предлага богат избор от забавления. Най-привлекателен за туристите е South Beach. До средата на април средната температура е около 21°C.

     

    Пуерто Ваярта, Мексико. Температурата през декември в една от най-популярните дестинации в Мексико е между 18 и 30°C.   Пуерто Ваярта е считан за един от най-интересните и автентични курортни райони на Мексико. Освен това цените в хотелите са доста приемливи, като двойна стая може да бъде наета за под 100 долара. 

     

    Канкун, Мексико. Канкун е най-големият и най-красивият международен туристически курорт в страната. Плажовете са покрити с бял пясък, водите са синьо-зелени и чисти. Туристите могат да разгледат археологически останки от пирамиди и музеи на открито. Поради големия брой хотели и този мексикански курорт предлага доста атрактивни цени за нощувка.

     

    Белиз. Белиз е държава в Централна Америка, разположена на полуостров Юкатан. Страната разполага с множество пръснати коралови острови, които образуват най-големия коралов риф в Западното полукълбо и втория по-големина в света след Големия бариерен риф в Австралия. В страната има много останки от цивилизацията на маите. Страната е подходяща за туристи, които не са почитатели на големите хотелски вериги.

     

    Пукет, Тайланд. Пукет е една от най-популярните дестинации в Югоизточна Азия. Сред най-известните туристически зони на Пукет е плажът Патонг Бийч на западния бряг. Туристите на острова могат да се насладят на палмови плажове с мек и чист пясък, оживен нощен живот и най-разнообразна кухня. 

     

    Бали, Индонезия.  Заради богатата си история, култура и изкуства - танци, скулптура и живопис, красивите плажове, природа и тропическия климат, Бали е смятан за едно от най-красивите места в света. През цялата година средната температура е около 30°C. 

     

    Остров Боракай, Филипини. Тропическият остров Боракай е част от Филипинския архипелаг. Популярен е с белите си и фини плажове. Най-доброто време за почивка е от октомври до май. Тогава температурите са около 30-35°С и валежи почти няма. 

     

    Плажът Копакабана, Бразилия. На Нова година бразилците по традиция поднасят цветя в почит на богинята на морето и плодовитостта Йеманджа. Тържествата съчетават религиозност, суеверия и фестивална треска. Най-грандиозни са празненствата в Рио де Жанейро. Всяка година милиони се събират на плажа в Копакабана, за да посрещнат Новата година.

     

    Австралия. В Австралия имате възможност да празнувате Нова година на плажа при температура, достигаща до 35°C. Летният сезон е от декември до март и по това време средните температури в страната са около 29°C. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 4 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 8 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 9 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 10 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам