вторник, 23 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    13708 прочитания

    Вижте топ дестинациите за 2016 (Видео)

    Вижте кои държави препоръчва да посетим популярният пътеводител Lonely Planet
    30 ноември 2015, 16:49 a+ a- a

    За поредна година туристическият портал Lonely Planet обяви най-атрактивните дестинации в света. Вижте кои се очертават да са топ дестинациите на 2016 според анализите на експертите по туризъм на популярния пътеводител.  

    1. Ботсвана. Lonely Planet поставя това „нискобюджетно южноафриканско бижу“ на първо място заради неговата стабилност, добър социален климат и универсалност. Ботсвана е чудесен избор както за туристи с висок, така и с нисък бюджет, може да се посещава целогодишно и предлага множество интересни приключения.

     

    2. Япония. В Токио вече тече подготовката за Олимпиадата през 2020. Това, съчетано с обезценяването на йената, бързото възстановяване на икономиката и комбинацията между древна култура и съвременен облик, превръщат Япония в интересна дестинация през 2016. 

     

    3. САЩ. През 2016 Американската служба за национални паркове навършва 100 години и предстоят множество събития, подобрения, нови инвестиции в инфраструктурата и забавленията в парковете, които несъмнено ще привлекат  повече туристи в страната. 

     

    4. Палау. Република Палау включва 250 острова, разположени в западната част на Каролинските острови. Повечето от островите са необитаеми и само 8 от тях са населени. Дестинацията е атрактивна заради богатия избор от водни и подводни забавления, които предлага. 

     

    5. Латвия. Вековните гори на балтийската държава крият хиляди разрушени замъци и имения, пише Lonely Planet. Столицата Рига е популярна с впечатляващата си архитектура в стил Art nouveau (сградите са над 700), както и с бившата цитадела на КГБ, която е превърната в музей.

     

    6. Австралия. Дивата природа, Големият бариерен риф, Националният парк  „Какаду“ са само част от забележителностите, които привличат туристи в страната. 

     

    7. Полша. Вроцлав ще бъде европейска столица на културата през 2016, а догодина се очертава и посещение на папата в Краков. Тези събития, заедно с това, че страната е успяла да избегне рецесията, я превръщат в топ дестинация за 2016.  

     

    8. Уругвай. Lonely Planet представя Уругвай като по-стабилна алтернатива на по-големите си съседи - Бразилия и Аржентина, като очаква над 3 милиона чуждестранни туристи да посетят страната през 2016. 

     

    9. Гренландия. Това е едно от най-добрите места, където може да се насладите на Северното сияние. Ако поемете към най-големия остров в света обаче, бъдете готови, че мобилните ви телефони често ще губят връзка и че ще ви се наложи да пътувате с кучешки впряг или моторни шейни в тази слабо населена страна, предупреждава изданието. 

     

    10. Фиджи. Фиджи е островна държава в Меланезия, Океания. Състои се от два големи и 318 малки острови.  Сред забавленията, които правят страната привлекателна, са възможностите за гмуркане и най-вече хитът сред водните забавления - „флайбординг“. Този сравнително нов воден спорт предлага да полетим до 10 над водата, да се гмуркаме като делфин, да правим водни салта и др.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 2 часа
    преди 3 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 5 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 5 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд
    преди 7 часа
    „Аурубис“ инвестира още 800 млн. лв. у нас
    Компанията ще разшири рафинерията си за катодна мед и ще изгради два нови фотоволтаични парка