сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3247 прочитания

    Siemens и Valeo създават съвместна компания

    Съвместното предприятие ще е с глобален фокус и ще осигурява достъп до ключови пазари за автомобилната електрификация като Европа и Китай
    03 май 2016, 11:37 a+ a- a

    Германският технологичен гигант Siemens и базираният във Франция производител на части и системи за автомобилната индустрия Valeo подписаха споразумение за създаването на съвместно предприятие в областта на високоволтовите двигатели за електрически автомобили. 

    С обединението двете компании целят да се наложат като световен лидер в производството на иновативни и достъпни високоволтови компоненти, както и системи за цялата гама от електрически автомобили, включваща хибриди, плъгин хибриди и изцяло електрически автомобили. Надграждайки своето портфолио, съвместното предприятие ще осигури пълна синергия при производството и ще създаде основа за устойчив ръст и рентабилност. Siemens и Valeo ще притежават дял от по 50 % и ще упражняват съвместен контрол. 

    „Изключително сме щастливи от възможността да обединим нашите силни страни с тези на Siemens в областта на електрическите двигатели“, коментира Жак Ашенброих -  председател и главен изпълнителен директор на Valeo. „С експертизата на Siemens, който е лидер в електрониката и електрическите мотори, Valeo ще продължи да бъде технологичен лидер, предлагайки пълна гама от технологии - от микрохибриди до напълно електрифицирани  решения. Това съвместно предприятие демонстрира способността на европейските компании да установяват индустриални сътрудничества с цел предлагане на иновативни технологии  на световния пазар“.

    „Съвместното предприятие Valeo – Siemens е още един пример за създаването на компания, изцяло базирана в Европа. Съчетавайки изключителния опит на Siemens в сферата на електрическите двигатели и инвертори и този на Valeo в автомобилния бизнес, двете компании имат солидна основа на бързоразвиващия се пазар за електрическа мобилност“, коментира Клаус Хелмрих, член на борда на директорите на Siemens AG.

    Valeo ще допринесе за развитието на съвместното предприятие със своя бизнес за високоволтова електроника (част от Powertrain Systems Business Group), включващ 200 служители, 90 от които във Франция. Siemens ще участва със своя E-Car Powertrain Systems Business, включващ около 500 души.

    Съвместното предприятие ще е отговорно за развитието, продажбите и производството на високоволтови електрически мотори и силови електроники над 60V, необходими за електрическите коли и лекотоварни автомобили. Съвместното предприятие ще предлага разширена гама от продукти - хибридно задвижвани модули и решения, включващи електрически мотори, системи за удължаване на пробега, DC/DC конвертори, инвертори и зарядни устройства, както и напълно електрифицирани двигатели. 

    Структурата на компанията ще е съобразена с изискванията на световния пазар и международната конкурентна среда. Централата й ще е базирана в Ерланген, Германия, с локации и във Франция, Норвегия, Полша, Унгария и Китай. 

    Съвместното предприятие ще е с глобален фокус и ще осигурява достъп до ключови пазари за автомобилната електрификация като Европа и Китай. 

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 минути
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 15 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 17 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 18 часа
    преди 18 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 20 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.