четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    10290 прочитания

    Идеи за здравословна почивка (Видео)

    Вижте няколко дестинации, които предлагат зареждаща и здравословна почивка
    25 юли 2016, 15:39 a+ a- a

    От т.нар. „сини зони“ (райони със свръхконцентрация на дълголетници), през места с райска природа до не толкова популярни кътчета за релакс и презареждане. Изданието Organic Authority представя 10 идеи за дестинации, които осигуряват здравословна и зареждаща почивка. 

    1. Коста Рика. С прекрасните си плажове на брега на Карибско море и Тихия океан Коста Рика е една от „сините зони“ в света, известна с разнообразните си приключения и свежа градинска храна. Тя е една от най-богатите на растителни и животински видове страни в света. Любопитно е, че около една четвърт от територията ѝ е заета от национални паркове или защитени области. 

    2. Седона, Аризона. Сюрреалистичният пейзаж на региона е идеално място за постигане на баланс. Между хладното синьо небе и топлите червени скали на Седона ще намерите една интригуваща смесица от пустинен дух, артистична  култура и безкрайни забавления на открито. Много хора казват, че Седона има силна енергия и споделят, че се чувстват по особен начин тук.

    3. Тайланд. Тайландците издигат релакса и удоволствието в култ. Гостоприемното им отношение заедно с райските плажове, безкрайните масажи, свежите плодове и зеленчуци и прясната морска храна превръщат Тайланд в отличен избор за здравословна и зареждаща почивка. 

    4. Гръцките острови. Пръснати по крайбрежието на Егейско море, гръцките острови са райско място с бели скали, слънчеви плажове и кокетни малки кафенета. Един от тях – Икария, е една от „сините зони“ в света и има славата на място, където хората буквално „забравят“ да умрат.  Там да доживееш до 90-100 години не е изключение, а нещо обичайно. На островите е популярна средиземноморската диета, която има множество доказани ползи за здравето. 

    5. Бали, Индонезия. Това е едно от местата в света с най-красива природа и богат растителен свят. И може би с най-здравословен климат. Бали има славата и на световен лидер в СПА услугите, а балийският масаж е популярен по цял свят. Кухнята на острова включва прясна и здравословна храна.

    6. Виетнам. Със здравословната си кухня, минерални извори и красива природа Виетнам е една от най-привлекателните дестинации в света. Тук може да нощувате в модерен лукс, но и да се докоснете до девствена природа, древни храмове и спокойни селца. Място, където новото и старото си подават ръка по очарователен начин. Във Виетнам има 30 национални парка, 400 минерални извора  и 8 района, обявени от ЮНЕСКО за биорезервати със световно значение. 

    7. Боулдър, Колорадо. Боулдър е един от най-здравословните градове в Америка. Денят на един турист тук обикновено започва с органичен зеленчуков омлет за закуска, следва екскурзия в подножието на Скалистите планини, медитативна практика в будистки център и масово каране на колело сред природата. 

    8. Сардиния, Италия. Красивият остров Сардиния в Средиземно море е една от т.нар. „сини зони“ в света. Островът съчетава красива планинска природа и невероятни плажове. Известен е с чистия си въздух, хубавия климат и спокойния живот. 

    9. Индия. Пътуването до Индия не е за хора със слаби сърца, но в повечето случаи преживяването води до коренна промяна в живота.  По тези земи се заражда йога и много нейни почитатели посещават страната, за да се докоснат до корените на това древно учение за тялото и душата. 

    10. Нова Зеландия. Където и да се намира в Нова Зеландия човек, то той винаги е на не повече от час и половина от брега. Страната привлича туристи с изобилие от пресни морски дарове, органични продукти и разнообразни приключения на открито.  Не на последно място – с приятелското, искрено и непринудено отношение на местните жители.   

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 8 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 8 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 9 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 10 часа
    преди 13 часа