сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2521 прочитания

    България с най-голям ръст на регистрирани .eu домейни през 2016

    EURid продължава да отличава българските и международни стартъпи и компании
    11 април 2017, 10:21 a+ a- a

    България е на първо място с най-много регистрирани домейни от първо ниво .eu през изминалата година. Европейските домейни от първо ниво са общо 3 760 695 в края на 2016 г., според наскоро публикувания годишен доклад на EURid.

    Домейнът .eu е сред най-популярните домейни от най-високо ниво в света, свързвайки повече от 500 милиона човека от 31 държави в една Интернет самоличност. Повече от 3.7 млн. имена са били регистрирани откакто домейнът започна регистрация през 2006 г. Много фирми и марки използват .eu уебсайт като практично решение, за да изразят ясно своята европейска самоличност и своите бизнес амбиции. 

    Данните показват, че само през четвъртото тримесечие на 2016 г. са отчетени 175 050 нови регистрации на .eu домейни. България е държавата с най-висок растеж през изминалата година с 16,5 % увеличение на регистрациите на домейни. Тази година EURid ще отличи български и международни стартъпи и компании по време на наградите Founders Games на фестивала WEBIT, както и през годината на своите .eu Web Awards (http://webawards.eurid.eu/), които вече официално стартираха.

    За повече от десетилетие европейските домейни от първо ниво .eu са етикет за доказано европейско качество за бизнеса на Стария континент. С въвеждането миналата година на .ею на кирилица, EURid, организацията, която управлява европейските домейни, непрекъснато работи, за да ги превърне в едни от най-сигурните и надеждни разширения за компаниите в дигиталното пространство.

    EURid е организацията с нестопанска цел, която управлява домейните от най-високо ниво .eu и .ею, след провеждане на тръжна процедура и назначаване от Европейската Комисия. Регистърът EURid работи с над 700 акредитирани регистратори и предлага обслужване на 24-те официални езици на ЕС. Седалището на EURid е в Брюксел (Белгия), а регионалните офиси се намират в Пиза (Италия), Прага (Чехия) и Стокхолм (Швеция).

    Наскоро EURid затвърди своите усилия в тази насока като подписа Меморандум за сътрудничество с Eвропол, Европейската полицейска служба. Неговият обхват се основава на обмена на знания и подкрепа по отношение на престъпленията в кибер пространство. EURid и Eвропол ще участват съвместно в борбата с киберпрестъпленията, ще обменят статистически данни и тенденции и ще си сътрудничат по проекти, предназначени за борба с киберпрестъпността.

    „Организации като стартиращи компании, малки и средни предприятия и големи корпорации вече виждат предимствата, които предлагат домейните .eu и .ею за излизане отвъд границите на определена държава. И въпреки, че по-мащабното възприемане на европейските домейни неизменно си остава наша основна цел, EURid полага все по-големи усилия да ги превърне в най-сигурните и надеждни на пазара“, коментира Джовани Сепия, мениджър външни връзки в EURid. „Ние ще продължим да наблюдаваме и да идентифицираме всякакви неправомерни регистрации и предполагаема незаконна дейност, осъществявана в рамките на .eu и .ею пространството и ще предприемаме своевременни действия. През изминалата година EURid работи в тясно сътрудничество с различни правоохранителни органи, за да премахне и установи неправомерни регистрации. Подписването на Меморандума за сътрудничество с Eвропол допълнително подобрява тези усилия, както и способността на EURid да реагира бързо и да намали злоупотребите в сферата на .eu.“

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    преди 4 часа
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 6 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 21 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 22 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 23 часа