вторник, 20 март 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1474 прочитания

  Зукърбърг проявява интерес към криптовалутите

  Изпълнителният директор на Facebook обмисля как те да намерят приложение в социалната мрежа
  08 януари 2018, 13:05 a+ a- a

  Главният изпълнителен директор и съосновател на Facebook Марк Зукърбърг разкри, че един аспект от тазгодишните му лични предизвикателства е да изучи криптовалутите и да обмисли как те могат да бъдат използвани във Facebook.

  Зукърбърг публикува съобщение в социалната си мрежа, в което разкри целите си за 2018. Една от основните задачи в списъка му е да поправи проблемите във Facebook, които породиха много притеснения и спорове през 2017.

  „Няма да предотвратим всички грешки или злонамерени методи за използване на социалната мрежа, но в момента правим много пропуски, налагайки правилата си. Ако успеем през тази година, в края на 2018 ще сме на много по-добра траектория“, пише Зукърбърг.

  В публикацията си изпълнителният директор намекна, че желае да проучи криптирането и криптовалутите. Според него и двете технологии са довели до децентрализацията на властта, което според Зукърбърг е позитивен фактор.

  „В днешно време гражданите са изгубили вяра в предизборните обещания. С възхода на големите технологични компании и използването на технологиите от правителства за следене на гражданите, много хора смятат, че това централизира властта, вместо да я децентрализира. Има тенденции, които противоречат на това. Криптирането и криптовалутите отнемат властта от централизираните системи и я полагат отново в ръцете на хората. Това прави обществото трудно за манипулиране. Заинтересуван съм да разгледам проблема по-задълбочено и да изуча негативните аспекти на тези технологии и как най-добре да ги използвам в услугите ни“, допълва още съоснователят на Facebook.

  Нагоре
  Отпечатай
   

  преди 18 часа
  Рекорден ръст на търговията ни със Сърбия
  Двустранният стокообмен възлиза на над 1 млрд. евро
  преди 19 часа
  L’Oreal придоби канадския лидер в добавената реалност ModiFace
  Козметичната компания разширява услугите си в областта на технологиите за красота
  преди 21 часа
  ЕП: Фирмите ще плащат данъци там, където реализират печалба
  При изчисляването на данъчните им задължения ЕК да отчита и как компании като Facebook, Google и Amazon използват личните данни за реализиране на печалба, призоваха евродепутатите
  преди 22 часа
  Путин печели четвърти мандат с рекордна победа
  Почти 56 млн. руснаци са гласували за него