събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1611 прочитания

    Как Великобритания построи болница с 4 хил. легла за борба с пандемията само за 9 дни

    03 април 2020, 16:26 a+ a- a

    Снимка: BBC

    Обединеното кралство подготвя откриването на най-голямата болница на Острова, която ще започне да приема пациенти, страдащи от COVID-19 и нуждаещи се от интензивна грижа. Страната превърна изложбения си център ExCeL в сърцето на Лондон във временна клиника. Сградата обикновено се използва за изложения и събития, но бе оборудвана с легла и апаратура и наречена болница „NHS Найтингейл“.

    Сградата бе реорганизирана само за 9 дни. С площ 87,3 хил. квадратни метра болницата предлага близо 4 хил. легла, разпределени в 80 отделения с по 42 легла, а 500 отделни легла имат кислород и респиратори. Ако се напълни, болницата ще е една от най-големите в света.

    Как бе построена болницата?
    По проекта работиха 200 войници от кралския полк „Англиан“ и кралската стрелкова част „Гурка“, работещи дълги часове съвместно с персонал от местната здравна каса.

    Архитекти и инженери от архитектурната фирма BDP създадоха плановете за отделенията.

    Рамките за леглата са изградени от материали, използвани за изложбени щандове. Сред едни от най-големите предизвикателства бяха бързината за построяване, материалите, подсигуряването на надеждна електрическа инсталация за респиратори и медицинско оборудване и доставката на медицински газове до всяко от леглата.

    Съществуващата електрическа инсталация на ExCeL бе преработена с цел подсигуряването на нужния волтаж за апаратурата. Бяха инсталирани още временни генератори и резервоари за кислород.

    От BDP разпространиха инструкциите за построяване на болницата за други страни, които искат да изградят временни болници за лечение на страдащите от COVID-19. Екипи от Австралия и Канада вече работят с британската фирма по собствени проекти.

    Откъде правителството ще намери персонал?
    ExCeL е перфектна локация за временната болница. Центърът е отлично свързан от метростанции и друг публичен транспорт. В близост е летище „Лондон Сити“, което може да бъде използвано за доставка на средства и оборудване. В близост има още хотели и студентски общежития, които могат да приютят персонала при нужда.

    Болницата ще е оглавена от 8 ръководители от местни болници и медицински сдружения. „Найтингейл“ ще се нуждае от персонал от 16 хил. души, за да функционира. Това включва стотици лекари, медицински сестри и доброволци.

    „Бройките са стряскащи. За захранването на отделение се нуждаем от 200 души персонал“, разказва главният оперативен директор Натали Форест.

    Медицинските сестри идват от други болници, както и доброволци от неправителствената „Линейки Св. Джон“.

    Служители на Easyjet и Virgin Atlantic ще работят като доброволци, а заплащането им ще идва от авиокомпаниите.

    Екипажът на борда на самолети има нужните права да работи с подобна чувствителна информация, а много от тях са обучени как да предлагат първа помощ.

    Служители на авиокомпаниите ще помагат на служители от здравната каса в подмяната на легла, асистирането на лекари и медицински сестри и изпълняването на други задачи, които не изискват медицинско образование.

    Единствено пациенти, нуждаещи се от респиратор, ще бъдат допускани до болницата. Те ще бъдат премествани в „Найтингейл“ от други болници в Лондон, чийто капацитет се изчерпва. Пациентите ще остават в болницата до приключване на лечението и няма да могат да бъдат посещавани от близки и роднини.

    В комплекса ще има аптеки и други звена за лечение.

    Дизайнът на „Найтингейл“ включва и морга. Правителството откри други пунктове, които да служат като морги в различни краища на града.

    Ще има ли други подобни болници на Острова?
    Страната вече работи по още няколко подобни проекта извън Лондон. Конферентни центрове в Бирмингам, Манчестър и Глазгоу вече се превръщат във временни болници с цел намаляването на натиска върху редовните медицински заведения. Очаква се някои от тях да заработят до края на Април. Те ще имат по-малко легла от „Найтингейл“ в Лондон, но ще могат да поемат много от регионалните пациенти.

    Кулата на Градската болница в Белфаст също подлежи на работа и ще бъде преобразувана в болница с 230 легла. Персоналът за нея ще дойде от всички краища на Северна Ирландия.

    Отделни 6 хил. легла ще бъдат открити в Уелс, много от които ще са в спортни центрове, стадиони и други комплекси за развлечение. Сред сградите, подлежащи на реконструкция, са Княжеския стадион в Кардиф с капацитет 2 хил. легла.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    18 април 2024, 16:05
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    18 април 2024, 15:57
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    18 април 2024, 15:14
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство