петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    8977 прочитания

    Ангел Петров е новият мениджър на Virtual Affairs Bulgaria

    За първи път българин оглавява бизнеса на холандската компания в България
    27 април 2017, 15:09 a+ a- a

    Ангел Петров е новият мениджър за България на водещата холандска компания Virtual Affairs. Компанията има софтуерен център в България от 17 години и е специализирана в разработването на уеб и мобилни решения за финансови институции на европейския пазар. 

    Преди повече от 8 години Ангел се присъединява към фирмата като младши софтуерен разработчик. „Virtual Affairs ми предложи точно това, от което имах нужда: добра работа, от една страна, и възможност за растеж, от друга. През тези първи години трябваше да науча почти всяка технология в портфолиото на компанията. Мениджърът ми видя, че успявам бързо да навлизам в нови технологии, и след няколко години развитие ме помолиха да поема първата си работа като технически ръководител на проект. Тази роля ми пасна добре и след няколко успешни проекта успях да си създам възможност да стана мениджър проекти. Следващата логична стъпка бе позицията тийм лидер, като отговарях за почти половината специалисти в България. В края на 2016 бях поканен да се присъединя към мениджмънт екипа на компанията и да заема ролята на мениджър за София.“

    В своята нова роля Ангел има няколко приоритета. „Като начало ще се заемем с вдигането на летвата на процесите ни за разработка и тестване дори още повече от сега. Вярвам, че винаги има как да се подобрим и развием. Също така, от организационна гледна точка ще въведем някои промени. Например ще преминем към по-фиксирани екипи за разработка, което има отражение върху цялата организация. Освен това се стремим да увеличим екипа и да запълним няколко свободни работни места в София. Докато работим усилено за големи финансови организации, ние винаги поддържаме нашия екипен дух жив. Работим активно към редица вътрешни подобрения на офисната среда и развиване на програмата ни за социални придобивки.”

    Към момента в компанията работят 55 служители. „Ние не сме твърде големи (все още), което позволява на хората по-лесно да растат в рамките на компанията, в сравнение с други компании. Ние залагаме на гъвкавост както на нашите клиенти, така и към собствените ни хора“, казва Ангел.

    Според него назначаването на български мениджър за първи път в историята на фирмата е показателно за посоката на развитие. „Повечето от колегите са щастливи да имат български мениджър. Това е нещо ново и различно от досегашния формат. Няма нищо лошо в холандското управление, напротив, но наличието на български мениджър наистина показва увереността на борда на директорите на Virtual Affairs в по-голяма местна отговорност.“ 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 41 минути
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове
    преди 16 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 17 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 18 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 19 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ