петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5858 прочитания

    Оле Бьорн Шилстед е новият главен изпълнителен директор на „Теленор България“

    Шилстед ще замени на поста Саша Филипович, който временно изпълняваше тази длъжност от 20 май 2017
    05 юни 2017, 10:43 a+ a- a

    Оле Бьорн Шилстед ще бъде новият главен изпълнителен директор на „Теленор България“, считано от 1 август 2017 г., съобщават от телекома.

    Шилстед ще замени на поста Саша Филипович, който временно изпълняваше тази длъжност от 20 май 2017 г., след преназначаването на предишния главен изпълнителен директор Майкъл Фоли за ръководител на Grameenphone, поделението на Теленор Груп в Бангладеш. След встъпването в длъжност на Шилстед, Саша Филипович ще продължи да изпълнява задълженията си като главен търговски директор на Теленор България.

    В качеството си на главен изпълнителен директор на „Теленор България“, Шилстед ще бъде част и от ръководството на клъстер „Централна и Източна Европа“ на „Теленор Груп“.

    Оле Бьорн Шилстед се присъединява към „Теленор Груп“ през 2000 г. и е работил като вицепрезидент и управляващ директор на азиатския офис на групата в Сингапур, а в последствие става старши вицепрезидент и директор „Корпоративно развитие“ за Азиатския регион на „Теленор Груп“. В периода 2009 - 2015 г. оглавява представителния офис на „Теленор Груп“ в Москва, а през последните две години е главен директор „Корпоративно развитие“ на „Теленор Унгария“.

    Оле Бьорн Шилстед притежава дипломи по машинно инженерство и бизнес администрация от университета „Конгсберг“ (Норвегия) и е завършил програмата за развитие на бизнеса на IMD – Лозана (Швейцария). Женен, с три деца.

    „Щастливи сме, че Оле Бьорн прие предложението да оглави „Теленор България“. Работихме изключително успешно с него в „Теленор Унгария“ и той притежава доказани лидерски качества, отдаденост, откритост и желание постоянно да усвоява нови неща. Уверена съм, че ще бъде изключително полезен в осъществяването на стратегията на „Теленор България“ и за постигането на амбициите на „Теленор Груп“ в региона“, заяви изпълнителният вицепрезидент на „Теленор Груп“ за Централна и Източна Европа Александра Райх.

    „Очаквам с нетърпение да се присъединя към силния и много успешен екип на „Теленор България“. Ще се постарая добре да опозная и проуча този пазар, за да мога да помогна на компанията да запази и затвърди лидерската си позиция като операторът с най-висок дял приходи от мобилни услуги и клиентска удовлетвореност на българския пазар“, сподели Шилстед.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 38 минути
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 44 минути
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 1 час
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 1 час
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 2 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове