неделя, 19 януари 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2884 прочитания

  Максим Бехар ще ръководи Световен център за мир и дипломация

  Новата организация носи името на президента основател на Сейшелите Сър Джеймс Манчам
  28 август 2017, 14:27 a+ a- a

  Българският предприемач и ПР специалист Максим Бехар бе избран за председател на Борда на Световния център за мир и дипломация „Сър Джеймс Манчам“.

  Официалното откриване на Центъра бе в столицата на Република Сейшели Виктория в присъствието на много политици от сейшелското правителство, дипломати и професори от местния университет, който е официалният партньор на Центъра, семейството на Сър Джеймс.

  Основателите на Центъра – професор Денис Харди, Лейди Манчам, вдовицата на Сър Джеймс, неговият син Александър и Максим Бехар, веднага след тържествената церемония по откриването на Световния център за мир и дипломация

  „Това бе една от последните мечти на моя голям приятел и ментор Сър Джеймс и съм изключително щастлив, че имаме възможност да я осъществим – каза Бехар по време на откриването на Центъра. – Идеята ни е постоянно да правим международни срещи и конференции както във Виктория, така и по света, за да дискутираме колко е важно в този размирен свят на тероризъм и бежанци да бъдем толерантни и да поставяме мира над всичко.“

  Сър Джеймс Манчам е първият президент на току-що получилите независимост Сейшели през 1976 година, месеци по-късно е свален с преврат от премиера на страната Албер Рене и когато в началото на 90-те години се завръща в страната, започва активна международна дейност, която води до последния си ден в началото на януари тази година.

  Президент на Световния център за мир и дипломация ще бъде синът на Сър Джеймс – Александър, а Организационният комитет ще се ръководи от професор Денис Харди, заместник-ректор на Сейшелския университет.

  В Борда на Центъра влизат известни политици и научни дейци като бившата австралийска министърка Лейди Карла Дейвис, Марк Донфрайд – директор на Института за културна дипломация в Берлин, професор Негослав Остоич – директор на Европейския център за мир в Белград, професор Гордън Андерсън – главен редактор на международния Месечник за световен мир, бившият български външен министър Соломон Паси, както и бившият сейшелски външен министър и сегашен министър на здравеопазването Жан Пол Адам.

  Сър Джеймс Манчам ще бъде запомнен и като голям приятел на България, която той посещаваше често, и поддържаше приятелски отношения с много политици, сред които и цар Симеон.

  Максим Бехар е и Почетен Генерален консул на Република Сейшели в България.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Китайски компании може да произвеждат електробуси у нас
  Прогнозната обща инвестиция е в размер на 25 млн. евро и ще осигури 250 работни места
  преди 1 ден
  ЕИБ отпуска 15 млн. евро на ПроКредит Банк България за съфинансиране на МПС
  40% от заема е предвиден за проекти, насочени към дейности, свързани с климата
  преди 1 ден
  Foxconn и Fiat Chrysler ще си партнират
  Двете компании ще разработват електромобили и бизнес за „интернет за превозни средства“
  преди 1 ден
  Apple придоби Xnor.ai
  Стартиращата компания произвежда нисковолтови чипове за изкуствен интелект
  преди 2 дни
  Alphabet достигна $1 трилион пазарна стойност
  За първи път в историята 3 американски компании са с пазарна оценка над $1 трилион
  преди 2 дни
  Volkswagen купува 20% от Guoxuan
  Китайската компания е производител на батерии