понеделник, 20 януари 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3844 прочитания

  Емануела Кожушкова става част от ръководния екип на Телерик Академия

  Тя ще отговаря за успешното развитие на курсистите и компаниите, търсещи талант
  20 септември 2017, 11:23 a+ a- a

  Емануела Кожушкова ще се присъедини към ръководния екип на Телерик Академия, съобщиха от компанията. Кожушкова е експерт в областта на управлението и развитието на талант и ще заеме длъжността директор „People and Company Success“.

  В Телерик Академия тя ще отговаря за всички стратегически програми и активности, които подпомaгат както компаниите партньори при привличането на талант, така и курсистите в процеса на развитие на ключови личностни умения за успешна кариерна реализация. Като консултира бизнеса и участниците в Професионалната Телерик Академия, Емануела ще улесни връзката между компаниите и подходящите за тях кандидати. Успоредно с това тя ще работи и с курсистите за развитието и надграждането на техните социални и комуникационни компетенции, които бизнесът в България определя като ключови. 
   
  „В разговори с много от компаниите в България една от най-наболелите теми, освен липсата на добре подготвени ИТ кадри, е и намирането на талант, който споделя културата и ценностите на компанията и притежава добре развити личностни качества и поведенчески умения. Затова с помощта на Емануела, нейните дългогодишен опит и експертиза, искаме да фасилитираме контакта между партньорите и идващия от Телерик Академия талант, за да срещнем по най-добрия начин нуждите на бизнеса с тези на курсистите“, коментира Бойко Яръмов, съосновател и изпълнителен директор на Телерик Академия.
   
  Емануела притежава международен опит в сферата на подбора, изграждането и управлението на човешки капитал. Преди да стане част от екипа на Телерик Академия, тя заема ролята глобален мениджър „Управление и развитие на таланта“ в Progress. На тази позиция Емануела разработва и имплементира иновативни практики за управление и развитие на таланта.  Също така тя интегрира новаторски подход, който проследява и подобрява представянето на служителите. Той подпомага професионалното развитие на всички над 1500 души в офисите на компанията в Европа, САЩ, Южна Америка, Азия и Австралия.
   
  През 2012-2014 г. Емануела е част от екипа, отговарящ за таланта във водещия софтуерен доставчик Telerik. След придобиването му от Progress през 2014 г., под нейното ръководство компанията въвежда общ глобален подход за определяне на целите на служителите. Професионалният ѝ опит включва още различни позиции в Coca-Cola HBC и Американския университет в България. Завършила е магистратура по организационни науки в Tilburg University в Холандия и бакалавърска степен по интегрирана когнитивна и социална психология от Jacobs University в Германия. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 23 минути
  Борисов ще участва в Световния икономически форум в Давос
  На форума ще присъстват президентът на САЩ Доналд Тръмп, канцлерът на Германия Ангела Меркел и председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард
  преди 1 час
  Oxfam: Икономическото неравенство е извън контрол
  През 2019 г. 2153 милиардери притежават повече богатство от 2.6 млрд. души или 60% от населението на планетата
  преди 2 часа
  Wizz Air стартира полети София – Санкт Петербург
  Полетите до културната столица на Русия стартират това лято
  преди 5 часа
  Samsung инвестира $500 млн. във фабрика за дисплеи в Индия
  Тя ще се намира в покрайнините на Ню Делхи
  преди 5 часа
  МАЕ: Петролните компании трябва да предприемат мерки за емисиите си
  Непредприемането на мерки „не е опция“, казват от Международната агенция за енергетика
  преди 6 часа
  Бизнесът се обяви против намесата на ЕК в определянето на минималната заплата
  АИКБ разпространи свое становище, в което обяснява позицията си