четвъртък, 06 август 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4192 прочитания

  Емануела Кожушкова става част от ръководния екип на Телерик Академия

  Тя ще отговаря за успешното развитие на курсистите и компаниите, търсещи талант
  20 септември 2017, 11:23 a+ a- a

  Емануела Кожушкова ще се присъедини към ръководния екип на Телерик Академия, съобщиха от компанията. Кожушкова е експерт в областта на управлението и развитието на талант и ще заеме длъжността директор „People and Company Success“.

  В Телерик Академия тя ще отговаря за всички стратегически програми и активности, които подпомaгат както компаниите партньори при привличането на талант, така и курсистите в процеса на развитие на ключови личностни умения за успешна кариерна реализация. Като консултира бизнеса и участниците в Професионалната Телерик Академия, Емануела ще улесни връзката между компаниите и подходящите за тях кандидати. Успоредно с това тя ще работи и с курсистите за развитието и надграждането на техните социални и комуникационни компетенции, които бизнесът в България определя като ключови. 
   
  „В разговори с много от компаниите в България една от най-наболелите теми, освен липсата на добре подготвени ИТ кадри, е и намирането на талант, който споделя културата и ценностите на компанията и притежава добре развити личностни качества и поведенчески умения. Затова с помощта на Емануела, нейните дългогодишен опит и експертиза, искаме да фасилитираме контакта между партньорите и идващия от Телерик Академия талант, за да срещнем по най-добрия начин нуждите на бизнеса с тези на курсистите“, коментира Бойко Яръмов, съосновател и изпълнителен директор на Телерик Академия.
   
  Емануела притежава международен опит в сферата на подбора, изграждането и управлението на човешки капитал. Преди да стане част от екипа на Телерик Академия, тя заема ролята глобален мениджър „Управление и развитие на таланта“ в Progress. На тази позиция Емануела разработва и имплементира иновативни практики за управление и развитие на таланта.  Също така тя интегрира новаторски подход, който проследява и подобрява представянето на служителите. Той подпомага професионалното развитие на всички над 1500 души в офисите на компанията в Европа, САЩ, Южна Америка, Азия и Австралия.
   
  През 2012-2014 г. Емануела е част от екипа, отговарящ за таланта във водещия софтуерен доставчик Telerik. След придобиването му от Progress през 2014 г., под нейното ръководство компанията въвежда общ глобален подход за определяне на целите на служителите. Професионалният ѝ опит включва още различни позиции в Coca-Cola HBC и Американския университет в България. Завършила е магистратура по организационни науки в Tilburg University в Холандия и бакалавърска степен по интегрирана когнитивна и социална психология от Jacobs University в Германия. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  ЕС реши да започне официално разследване на сделката между Google и Fitbit
  Комисията заяви, че мерките от страна на Google не са достатъчни да подсигурят конкуренцията
  преди 11 часа
  Virgin Atlantic подаде документи за фалит в САЩ
  Междувременно авиопревозвачът работи усилено по своя план за преструктуриране на стойност $1,5 млрд.
  преди 12 часа
  Златото удари нов рекорд - $2021 за унция
  Анализатори прогнозират цената на среброто да надмине тази на златото
  преди 13 часа
  Все повече клиенти използват дигиталните канали за банкиране
  Анализ на УниКредит Булбанк показва 5-кратен ръст на дистанционно подписаните договори за потребителски кредит
  преди 15 часа
  Документите за обезщетения от ДОО ще се подават само по електронен път
  Това ще намали административната тежест за гражданите, работодателите и самоосигуряващите се