сряда, 18 септември 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3020 прочитания

  Андреас Даун е новият директор "Информационни технологии" на TBI Bank

  Той ще ръководи дигиталната трансформация на банката
  28 септември 2017, 14:34 a+ a- a

  Германският ИТ специалист Андреас Даун се присъединява към екипа на TBI Bank от немската компания Fidor – една от най-иновативните дигитални банки в света. Даун ще развие дигиталната стратегия на TBI Bank към формирането на култура на непрекъснати дигитални подобрения в прозрачна и регулирана среда, съобщават от финансовата институция.

  От позицията главен директор "Информационни технологии", Андреас Даун ще отговаря за изпълнението на дигиталната стратегия на банката, разработена от него съвместно с международен екип от професионалисти в областта на финансите и технологиите.

  "Клиентите искат да контролират финансовите си нужди по всяко време и на всяко устройство. Навлизането на big data променя и начина, по който разбираме и предсказваме тяхното поведение. Дигиталната трансформация ще помогне на TBI Bank да получи заслужено присъствие на устройствата на своите клиенти. Развълнуван съм от възможността да ръководя този процес", споделя Андреас Даун.

  Преди да се присъедини към TBI Bank, Даун заема позиции като главен информационен директор (CIO) и член на борда на Fidor. В тази роля той отговаря за всички операции на центровете за данни, разработката на приложения и вътрешната ИТ инфраструктура, ръководи екипи, отговорни за развитието на множество иновативни концепции. През годините работи за редица банки и компании за финансови услуги като Unicredit, Direkt Anlage Bank, HypoVereinsbank, Probank, Direkt Anlage Bank и др. 

  Андреас е глава на семейство с четири деца, голям фен на мотоциклетите, бързите коли и футбола. 

  TBI Bank е напълно лицензирана банка с фокус върху  потребителското финансиране и кредитиране на малки и средни предприятия, с банкови клонове в България и Румъния. Банката оперира с партньорска мрежа от над 5 000 търговски обекта, 69 офиса на двата пазара и портфолио с  повече от 1,4 млн. регистрирани клиенти. Банката е собственост на TBIF Financial Services (Холандия), част от най-голямата европейска онлайн и мобилна група за потребителско кредитиране 4Finance Group.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  ЕП подкрепи Кристин Лагард за председател на ЕЦБ
  Ако Лагард получи поста, тя ще бъде първата жена начело на Европейската централна банка
  преди 1 ден
  DXC Technology достигна 3 500 служители в България
  Амбициите на компанията са екипът да се удвои и да достигне 7000 човека в следващите 4 години
  преди 1 ден
  АББ откри новия си завод в Петрич
  Компанията ще отвори над 400 нови работни места
  преди 1 ден
  Разработен е регламент за движението на електрическите тротинетки
  По неофициална информация в България към момента има около 60 хил. електрически тротинетки