четвъртък, 06 август 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2303 прочитания

  Йерун Вайтес е новият генерален мениджър „Лекарства обща медицина“ за ЦИЕ на Sanofi

  Поемайки новата си функция, Йерун Вайтес ще продължи да бъде управляващ директор за България
  11 октомври 2017, 13:15 a+ a- a

  Йерун Вайтес е новият генерален мениджър за направление „Лекарства обща медицина“ на фармацевтичната компания Sanofi за Централна и Югоизточна Европа, съобщават оттам. Той ще управлява бизнеса на компанията в 13 държави в региона - България, Гърция, Румъния, Молдова, Словения, Хърватска, Кипър, Сърбия, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албания. 

  Вайтес ще отговаря за разработването и въвеждането на дългосрочни стратегически политики за развитие на бизнес направлението „Общи лекарства“ на 13-те пазара, в унисон със заложените цели на компанията.

  Назначението на Йерун Вайтес на настоящата позиция в Sanofi е в контекста на реорганизацията на бизнес направлението „Лекарства обща медицина“ за Европа и обединението на държавите в два нови клъстера - Централна и Югоизточна Европа, оглавяван от Вайтес и Североизточен, който включва Полша, Унгария, Чехия и Словакия. 

  Поемайки новата си функция, Йерун Вайтес ще продължи да бъде управляващ директор за България и координатор за всички бизнес направления на Sanofi за 9 държави - България, Сърбия, Словения, Хърватска, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албания. Тези позиции той заема от 2015 г., като отговаря за  внедряването на новия организационен модел в Sanofi, както и за подобряване на представянето на компанията в региона. 

  Йерун Вайтес има повече от 20 години опит във фармацевтичния и биотехнологичен сектор, натрупан в различни мултинационални компании като Bristol-Myers Squibb, Organon, Pfizer, Biogen Idec и Genzyme. Работил е на различни международни позиции  в много терапевтични области, както и за разработването на стратегии за нови продукти и бизнес развитие. Г-н Вайтес става част от екипа на Sanofi през 2010 г. като Старши директор, Ръководител на направление Ренал – Европа, ръководещ  стратегическия екип за Европа.  От 2014 г. до сега той бе генерален мениджър на Sanofi в България, а от есента на 2015 г. и координатор на SECE MCO.   

  Йерун Вайтес има магистърска степен по икономика от Амстердамския университет, след дипломна квалификация по оценка на здравни технологии от университета в Маастрихт и специализация в областта на маркетинга от Лионския университет. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  ЕС реши да започне официално разследване на сделката между Google и Fitbit
  Комисията заяви, че мерките от страна на Google не са достатъчни да подсигурят конкуренцията
  преди 12 часа
  Virgin Atlantic подаде документи за фалит в САЩ
  Междувременно авиопревозвачът работи усилено по своя план за преструктуриране на стойност $1,5 млрд.
  преди 12 часа
  Златото удари нов рекорд - $2021 за унция
  Анализатори прогнозират цената на среброто да надмине тази на златото
  преди 14 часа
  Все повече клиенти използват дигиталните канали за банкиране
  Анализ на УниКредит Булбанк показва 5-кратен ръст на дистанционно подписаните договори за потребителски кредит
  преди 16 часа
  Документите за обезщетения от ДОО ще се подават само по електронен път
  Това ще намали административната тежест за гражданите, работодателите и самоосигуряващите се