неделя, 22 септември 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1986 прочитания

  Йерун Вайтес е новият генерален мениджър „Лекарства обща медицина“ за ЦИЕ на Sanofi

  Поемайки новата си функция, Йерун Вайтес ще продължи да бъде управляващ директор за България
  11 октомври 2017, 13:15 a+ a- a

  Йерун Вайтес е новият генерален мениджър за направление „Лекарства обща медицина“ на фармацевтичната компания Sanofi за Централна и Югоизточна Европа, съобщават оттам. Той ще управлява бизнеса на компанията в 13 държави в региона - България, Гърция, Румъния, Молдова, Словения, Хърватска, Кипър, Сърбия, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албания. 

  Вайтес ще отговаря за разработването и въвеждането на дългосрочни стратегически политики за развитие на бизнес направлението „Общи лекарства“ на 13-те пазара, в унисон със заложените цели на компанията.

  Назначението на Йерун Вайтес на настоящата позиция в Sanofi е в контекста на реорганизацията на бизнес направлението „Лекарства обща медицина“ за Европа и обединението на държавите в два нови клъстера - Централна и Югоизточна Европа, оглавяван от Вайтес и Североизточен, който включва Полша, Унгария, Чехия и Словакия. 

  Поемайки новата си функция, Йерун Вайтес ще продължи да бъде управляващ директор за България и координатор за всички бизнес направления на Sanofi за 9 държави - България, Сърбия, Словения, Хърватска, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албания. Тези позиции той заема от 2015 г., като отговаря за  внедряването на новия организационен модел в Sanofi, както и за подобряване на представянето на компанията в региона. 

  Йерун Вайтес има повече от 20 години опит във фармацевтичния и биотехнологичен сектор, натрупан в различни мултинационални компании като Bristol-Myers Squibb, Organon, Pfizer, Biogen Idec и Genzyme. Работил е на различни международни позиции  в много терапевтични области, както и за разработването на стратегии за нови продукти и бизнес развитие. Г-н Вайтес става част от екипа на Sanofi през 2010 г. като Старши директор, Ръководител на направление Ренал – Европа, ръководещ  стратегическия екип за Европа.  От 2014 г. до сега той бе генерален мениджър на Sanofi в България, а от есента на 2015 г. и координатор на SECE MCO.   

  Йерун Вайтес има магистърска степен по икономика от Амстердамския университет, след дипломна квалификация по оценка на здравни технологии от университета в Маастрихт и специализация в областта на маркетинга от Лионския университет. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Стартира програмата "ИТ бизнесът преподава"
  До момента желание за участие са заявили 51 училища и 23 фирми, училищата могат да подават проекти до 21 октомври 2019
  преди 2 дни
  Бизнесът предлага при изплащане на болничните да се въведе период на изчакване
  Злоупотребите с болнични листове се оценяват на 200 млн. лв. годишно
  преди 2 дни
  Великобритания сподели с ЕС документи с предложенията си за Брекзит
  Страната ще направи официално предложение веднага, щом финализира плановете си
  преди 2 дни
  В София стартира изграждането на нов мащабен офис проект
  Очаква се Park Lanе Office Center да бъде завършен в средата на 2021