понеделник, 20 януари 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2113 прочитания

  Йерун Вайтес е новият генерален мениджър „Лекарства обща медицина“ за ЦИЕ на Sanofi

  Поемайки новата си функция, Йерун Вайтес ще продължи да бъде управляващ директор за България
  11 октомври 2017, 13:15 a+ a- a

  Йерун Вайтес е новият генерален мениджър за направление „Лекарства обща медицина“ на фармацевтичната компания Sanofi за Централна и Югоизточна Европа, съобщават оттам. Той ще управлява бизнеса на компанията в 13 държави в региона - България, Гърция, Румъния, Молдова, Словения, Хърватска, Кипър, Сърбия, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албания. 

  Вайтес ще отговаря за разработването и въвеждането на дългосрочни стратегически политики за развитие на бизнес направлението „Общи лекарства“ на 13-те пазара, в унисон със заложените цели на компанията.

  Назначението на Йерун Вайтес на настоящата позиция в Sanofi е в контекста на реорганизацията на бизнес направлението „Лекарства обща медицина“ за Европа и обединението на държавите в два нови клъстера - Централна и Югоизточна Европа, оглавяван от Вайтес и Североизточен, който включва Полша, Унгария, Чехия и Словакия. 

  Поемайки новата си функция, Йерун Вайтес ще продължи да бъде управляващ директор за България и координатор за всички бизнес направления на Sanofi за 9 държави - България, Сърбия, Словения, Хърватска, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албания. Тези позиции той заема от 2015 г., като отговаря за  внедряването на новия организационен модел в Sanofi, както и за подобряване на представянето на компанията в региона. 

  Йерун Вайтес има повече от 20 години опит във фармацевтичния и биотехнологичен сектор, натрупан в различни мултинационални компании като Bristol-Myers Squibb, Organon, Pfizer, Biogen Idec и Genzyme. Работил е на различни международни позиции  в много терапевтични области, както и за разработването на стратегии за нови продукти и бизнес развитие. Г-н Вайтес става част от екипа на Sanofi през 2010 г. като Старши директор, Ръководител на направление Ренал – Европа, ръководещ  стратегическия екип за Европа.  От 2014 г. до сега той бе генерален мениджър на Sanofi в България, а от есента на 2015 г. и координатор на SECE MCO.   

  Йерун Вайтес има магистърска степен по икономика от Амстердамския университет, след дипломна квалификация по оценка на здравни технологии от университета в Маастрихт и специализация в областта на маркетинга от Лионския университет. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 41 минути
  Edelman Trust Barometer: Коренна промяна в доверието за една година
  Доверието в НПО е драстично намаляло, а най-голямо доверие хората имат в работодателя си
  преди 1 час
  Борисов ще участва в Световния икономически форум в Давос
  На форума ще присъстват президентът на САЩ Доналд Тръмп, канцлерът на Германия Ангела Меркел и председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард
  преди 2 часа
  Oxfam: Икономическото неравенство е извън контрол
  През 2019 г. 2153 милиардери притежават повече богатство от 2.6 млрд. души или 60% от населението на планетата
  преди 3 часа
  Wizz Air и „България Ер“ стартираха полети София – Санкт Петербург
  Полетите на нискотарифната компания стартират през лятото, а на „България Ер“ още от месец април
  преди 6 часа
  Samsung инвестира $500 млн. във фабрика за дисплеи в Индия
  Тя ще се намира в покрайнините на Ню Делхи
  преди 6 часа
  МАЕ: Петролните компании трябва да предприемат мерки за емисиите си
  Непредприемането на мерки „не е опция“, казват от Международната агенция за енергетика