четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4516 прочитания

    Васил Терзиев става партньор във фонда за рискови инвестиции Eleven Ventures

    Съоснователят на Телерик и Телерик Академия се присъединява към управлението на фонда
    24 ноември 2017, 09:55 a+ a- a

    Базираният в София фонд за рискови инвестиции в компании в ранен стадий Eleven Ventures обяви, че към управлението на фонда се присъединява Васил Терзиев, съосновател на българска софтуерна компания "Телерик" и на образователна организация за подготовка на дигитални лидери "Телерик Академия".

    Заедно с останалите партньори в Eleven – Даниел Томов и Ивайло Симов, Васил ще участва в бъдещето развитие на Eleven, което включва стартирането на изцяло нов частен фонд изграден върху философията „от предприемачи за предприемачи“.

    Васил Терзиев е един от водещите технологични предприемачи в региона с дългогодишен опит като съосновател и изпълнителен директор на "Телерик" и като главен директор „Иновации“ (Chief Innovation Officer) в Progress, придобила "Телерик" през 2014. Той е активен участник в българската стартъп екосистема като бизнес ангел и инвеститор в някои от топ стартиращите компании в страната, включително и в стартъпи от портфолиото на Eleven.

    „Васил е един от малкото наистина успешни предприемачи в Централна и Източна Европа, които служат за пример на развиващите се стартъпи. Много от компаниите в портфолиото ни вече се възползват от безценните му експертиза и съвети. С опита и контактите си натрупани през годините, Васил ще има ключова роля в стратегическото развитие на нашите компании, както навлизането им на нови пазари“, коментира Даниел Томов, партньор в Eleven.

    Васил ще продължи да има ключов принос за развитието на визията на "Телерик Академия" като партньор на всички компании в България, както и остава основен двигател на постоянните й иновации. Васил Терзиев е също член на борда на директорите на американския доставчик на частни облачни хостинг услуги – MacStadium, член на борда на директорите на Endeavor България, както и участва в настоятелството на Американския университет в България.

    От 2012 за три години Eleven e инвестирал 12 млн. евро в повече от 115 проекта с висок потенциал за растеж от Централна и Източна Европа, основно с фокус върху B2B софтуер и SaaS, хардуерни продукти и marketplace решения. Компаниите в Eleven са привлекли общо 15 млн. евро ко-инвестиции, които продължават да нарастват. Над 500 ментора и партньора от цял свят са работили с 300 основатели от 25 националности в портфолиото на фонда досега.

    Сред успешните компании в портфолиото на Eleven са Kanbanize, Content Insights, Melissa, Dronamics, Enhancv, Sensika, GymRealm и др. Като един от най-големите фондове за ранни инвестиции в Централна и Източна Европа, Eleven има и огромен принос за развитието на стартъп екосистемата в региона.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 3 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 4 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 20 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 21 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 21 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място