събота, 07 декември 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7838 прочитания

  Марсел ван дер Хук е новият изпълнителен директор на ABB България

  Той наследява на поста Екехард Нойрайтер
  16 януари 2018, 09:45 a+ a- a

  От 1 януари 2018 Марсел ван дер Хук е назначен като изпълнителен директор на АBB България. Той наследява Екехард Нойрайтер, който ръководеше компанията в продължение на пет години и поема нови отговорности в шведско-швейцарския концерн ABB Group.

  Марсел ван дер Хук притежава бакалавърска научна степен по електроинженерство от Ротердамския университет в Холандия. Женен е и има две деца.

  От 1994 до 2005 той работи на различни позиции в АББ в различни държави в областта на общото управление, продажби и бизнес развитие. През 2005 той се присъединява към АBB България, отговаряйки за направеление "Продукти ниско напрежение", в това число за завода в гр. Петрич и за организацията по продажбите. През 2007 той е назначен за регионлен мениджър на две дивизии от клъстера България, Румъния, Молдова – дивизиите за "Продукти ниско напрежение" и "Автоматизация и дискретни процеси". През 2011 Ван дер Хук се присъединява към АBB Словакия като изпълнителен директор и успешно ръководи компанията в страната в продължение на над шест години. По време на неговия престой на длъжността ABB Словакия успява да разшири дейността си в много посоки, в това число роботика, енергетика, автоматизация и услуги. 

  ABB разполага с над 2 500 служители в България и развива дейност с централен офис в София и четири клона в страната. Две от производствените бази се намират в гр. Раковски и произвеждат електрически компоненти ниско и средно напрежение. Другите две производствени бази се намират в гр. Петрич – за продукти ниско напрежение, и в гр. Севлиево – за продукти високо напрежение. Компанията разполага и със сервизен център за турбокомпресори в гр. Варна.

  ABB развива дейност в над 100 държави и разполага с около 136 000 служители.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  FT: България привлича рекордни инвестиции в технологичния сектор
  Facebook, Световната банка и самият „Файненшъл таймс“ разкриха свои технологични центрове в София през последната година
  преди 8 часа
  Над 2000 стартъпа са създали 15 хил. нови работни места у нас
  София е сред десетте най-добри градове за развиване на стартъп предприемачество, подчерта президентът Радев
  преди 11 часа
  Остават 10 дни за промени и плащане на авансовия корпоративен данък за 2019
  Това е и последният срок, в който фирмите имат възможност да направят корекция на декларираните от тях авансови вноски за тази година
  преди 12 часа
  Wizz Air поиска отпадане на бизнес класата за всички кратки полети
  Нискотарифният превозвач призова авиационната индустрия да спре да изпълнява полети с празни места в бизнес класа
  преди 16 часа
  General Motors ще строи фабрика за автомобилни батерии
  Тя ще е на стойност $2.3 млрд. и ще бъде съвместно дружество с южнокорейската LG Chem