вторник, 18 юни 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7627 прочитания

  Марсел ван дер Хук е новият изпълнителен директор на ABB България

  Той наследява на поста Екехард Нойрайтер
  16 януари 2018, 09:45 a+ a- a

  От 1 януари 2018 Марсел ван дер Хук е назначен като изпълнителен директор на АBB България. Той наследява Екехард Нойрайтер, който ръководеше компанията в продължение на пет години и поема нови отговорности в шведско-швейцарския концерн ABB Group.

  Марсел ван дер Хук притежава бакалавърска научна степен по електроинженерство от Ротердамския университет в Холандия. Женен е и има две деца.

  От 1994 до 2005 той работи на различни позиции в АББ в различни държави в областта на общото управление, продажби и бизнес развитие. През 2005 той се присъединява към АBB България, отговаряйки за направеление "Продукти ниско напрежение", в това число за завода в гр. Петрич и за организацията по продажбите. През 2007 той е назначен за регионлен мениджър на две дивизии от клъстера България, Румъния, Молдова – дивизиите за "Продукти ниско напрежение" и "Автоматизация и дискретни процеси". През 2011 Ван дер Хук се присъединява към АBB Словакия като изпълнителен директор и успешно ръководи компанията в страната в продължение на над шест години. По време на неговия престой на длъжността ABB Словакия успява да разшири дейността си в много посоки, в това число роботика, енергетика, автоматизация и услуги. 

  ABB разполага с над 2 500 служители в България и развива дейност с централен офис в София и четири клона в страната. Две от производствените бази се намират в гр. Раковски и произвеждат електрически компоненти ниско и средно напрежение. Другите две производствени бази се намират в гр. Петрич – за продукти ниско напрежение, и в гр. Севлиево – за продукти високо напрежение. Компанията разполага и със сервизен център за турбокомпресори в гр. Варна.

  ABB развива дейност в над 100 държави и разполага с около 136 000 служители.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Херо Мустафа е новият посланик на САЩ у нас
  Тя ще замени Ерик Рубин, чийто мандат изтича
  преди 3 часа
  Брекзит: Трябва ли Великобритания да заплати 39 млрд. евро на ЕС
  Кандидатите за премиер повдигнаха въпроса пред Консервативната партия
  преди 6 часа
  Стартира редовната самолетна линия от Бургас до Херсон
  България ще се популяризира като предпочитана туристическа дестинация на украинския пазар
  преди 11 часа
  Българските ученици ще изучават програмиране по модела на сръбските учебни планове
  Майкрософт и Proplusion обявиха нова иницатива, която ще трансформира обучението по информатика в четири балкански страни