понеделник, 16 септември 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3655 прочитания

  Българка стана част от борда на стартиращия Алианс на развиващите се икономики в Европа

  Елена Маринова, президент на „Мусала Софт”, ще дава насоки за неговото развитие и ще работи за популяризирането на региона като предпочитан хъб за дигитални услуги
  25 юни 2018, 09:50 a+ a- a

  По покана на основателите на Алианса на развиващите се икономики в Европа (Emerging Europe Alliance for Business Services, Innovation & Technology), Елена Маринова, президент на „Мусала Софт”, стана член на борда му, съобщават от софтуерната компания.

  Целта на Алианса е да насърчава иновациите и креативността в развиващите се пазари в Европа. Присъствието на представител на България в борда на организацията поставя страната ни във фокус затвърждавайки важната и роля в региона и постиженията на всички български личности, компании и неправителствени организации, които работят за развитието на ИТ сектора ни.
   
  Като член на борда на сдружението, Елена ще дава насоки за неговото развитие и ще работи за това региона ни да бъде разпознаваем в цял свят като предпочитан хъб за дигитални услуги, иновации и таланти.
   
  Освен Елена Маринова, сред първите три избрани членове на борда на алианса са Паула Кенеди Гарсия, вицепрезидент на Convergys за региона на EMEA и Алина Поп, изпълнителен директор на Electrogrup. 
   
  Членовете на борда се избират с мандат от една година както чрез гласуване, така и чрез отправени персонални покани. Сред тях са личности, доказали лидерските си качества и активната си позиция както в позиционирането на организацията, която представляват, така и в популяризиране на възможностите на целия регион. В своите общности, тези личности осъществяват инициативи, с които постигат социална промяна и развиват своите професионални общности. 
   
  Мисията на Алианса е да създаде активна екосистема от иновативни бизнес услуги, технологии и ИТ компании, стартъпи, инвестиционни фондове, доставчици и клиенти на такива услуги, локации и инвеститори както в развиващите се европейски страни, така и отвъд пределите им. Целта на организацията е да повлияе позитивно и да промени възприятието за тези пазари и техния потенциал за развитие на технологиите и иновациите. Алиансът цели също така да популяризира целия регион като хъб за дигитални услуги с огромен потенциал, да подкрепя изграждането на нови поколения лидери в дигиталния свят, да повлияе позитивно на личности с международно влияние и да даде признание на най-добрите и най-иновативни доставчици на услуги от региона, както и да им даде публичност на международната сцена.   
   
   
   
   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  13 септември 2019, 15:25
  Борисов: Правим 7 магистрали наведнъж
  Премиерът инспектира инфраструктурата в Русе
  13 септември 2019, 14:23
  МВнР: Няма данни за пострадали българи в Испания
  Валенсия обяви червен код заради проливните дъждове и ураганните ветрове, наводненията взеха трета жертва
  13 септември 2019, 13:51
  Изслушванията на еврокомисарите в ЕП ще започнат на 30 септември
  Гласуването за одобрението на пълния състав на Комисията ще се проведе на 23 октомври
  13 септември 2019, 09:48
  Турция изпраща жена за посланик у нас
  Досегашният турски посланик в България Хасан Улусой заминава за Брюксел