четвъртък, 02 юли 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4073 прочитания

  Българка стана част от борда на стартиращия Алианс на развиващите се икономики в Европа

  Елена Маринова, президент на „Мусала Софт”, ще дава насоки за неговото развитие и ще работи за популяризирането на региона като предпочитан хъб за дигитални услуги
  25 юни 2018, 09:50 a+ a- a

  По покана на основателите на Алианса на развиващите се икономики в Европа (Emerging Europe Alliance for Business Services, Innovation & Technology), Елена Маринова, президент на „Мусала Софт”, стана член на борда му, съобщават от софтуерната компания.

  Целта на Алианса е да насърчава иновациите и креативността в развиващите се пазари в Европа. Присъствието на представител на България в борда на организацията поставя страната ни във фокус затвърждавайки важната и роля в региона и постиженията на всички български личности, компании и неправителствени организации, които работят за развитието на ИТ сектора ни.
   
  Като член на борда на сдружението, Елена ще дава насоки за неговото развитие и ще работи за това региона ни да бъде разпознаваем в цял свят като предпочитан хъб за дигитални услуги, иновации и таланти.
   
  Освен Елена Маринова, сред първите три избрани членове на борда на алианса са Паула Кенеди Гарсия, вицепрезидент на Convergys за региона на EMEA и Алина Поп, изпълнителен директор на Electrogrup. 
   
  Членовете на борда се избират с мандат от една година както чрез гласуване, така и чрез отправени персонални покани. Сред тях са личности, доказали лидерските си качества и активната си позиция както в позиционирането на организацията, която представляват, така и в популяризиране на възможностите на целия регион. В своите общности, тези личности осъществяват инициативи, с които постигат социална промяна и развиват своите професионални общности. 
   
  Мисията на Алианса е да създаде активна екосистема от иновативни бизнес услуги, технологии и ИТ компании, стартъпи, инвестиционни фондове, доставчици и клиенти на такива услуги, локации и инвеститори както в развиващите се европейски страни, така и отвъд пределите им. Целта на организацията е да повлияе позитивно и да промени възприятието за тези пазари и техния потенциал за развитие на технологиите и иновациите. Алиансът цели също така да популяризира целия регион като хъб за дигитални услуги с огромен потенциал, да подкрепя изграждането на нови поколения лидери в дигиталния свят, да повлияе позитивно на личности с международно влияние и да даде признание на най-добрите и най-иновативни доставчици на услуги от региона, както и да им даде публичност на международната сцена.   
   
   
   
   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 25 минути
  Tesla надмина Toyota като най-скъпа марка кола в света
  Това се случи след като акциите на електромобилопроизводителя достигнаха рекордна цена
  преди 1 час
  Захариева: Не трябва да допускаме разделения в ЕС заради кризата с коронавируса
  Никога не трябва да пропиляваме криза, чрез която можем да намерим работещи и по-добри решения за бъдещето, заяви посланикът на Германия в България Кристоф Айххорн по време на дискусия
  преди 5 часа
  PPF Group разделя търговските от инфраструктурните дейности в операторите с марката Теленор
  Компанията създава CETIN България, която ще оперира в рамките на CETIN Group
  преди 5 часа
  Увеличава се процентното съотношение на положителни резултати спрямо направени тестове
  Ако ще има пик есента, той ще е октомври-ноември, обясни проф. Кантарджиев
  преди 6 часа
  Turkish Airlines подновиха полетите си за България
  На този етап авиопревозвачът ще осъществява по пет полета седмично от и до София
  преди 7 часа
  САЩ с нов рекорд по новозаразени за ден
  Новите случаи са почти 49 000 в страната, Ню Йорк няма да отвори ресторантите на закрито, Калифорния затвори баровете и заведенията на закрито