петък, 13 декември 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3850 прочитания

  Българка стана част от борда на стартиращия Алианс на развиващите се икономики в Европа

  Елена Маринова, президент на „Мусала Софт”, ще дава насоки за неговото развитие и ще работи за популяризирането на региона като предпочитан хъб за дигитални услуги
  25 юни 2018, 09:50 a+ a- a

  По покана на основателите на Алианса на развиващите се икономики в Европа (Emerging Europe Alliance for Business Services, Innovation & Technology), Елена Маринова, президент на „Мусала Софт”, стана член на борда му, съобщават от софтуерната компания.

  Целта на Алианса е да насърчава иновациите и креативността в развиващите се пазари в Европа. Присъствието на представител на България в борда на организацията поставя страната ни във фокус затвърждавайки важната и роля в региона и постиженията на всички български личности, компании и неправителствени организации, които работят за развитието на ИТ сектора ни.
   
  Като член на борда на сдружението, Елена ще дава насоки за неговото развитие и ще работи за това региона ни да бъде разпознаваем в цял свят като предпочитан хъб за дигитални услуги, иновации и таланти.
   
  Освен Елена Маринова, сред първите три избрани членове на борда на алианса са Паула Кенеди Гарсия, вицепрезидент на Convergys за региона на EMEA и Алина Поп, изпълнителен директор на Electrogrup. 
   
  Членовете на борда се избират с мандат от една година както чрез гласуване, така и чрез отправени персонални покани. Сред тях са личности, доказали лидерските си качества и активната си позиция както в позиционирането на организацията, която представляват, така и в популяризиране на възможностите на целия регион. В своите общности, тези личности осъществяват инициативи, с които постигат социална промяна и развиват своите професионални общности. 
   
  Мисията на Алианса е да създаде активна екосистема от иновативни бизнес услуги, технологии и ИТ компании, стартъпи, инвестиционни фондове, доставчици и клиенти на такива услуги, локации и инвеститори както в развиващите се европейски страни, така и отвъд пределите им. Целта на организацията е да повлияе позитивно и да промени възприятието за тези пазари и техния потенциал за развитие на технологиите и иновациите. Алиансът цели също така да популяризира целия регион като хъб за дигитални услуги с огромен потенциал, да подкрепя изграждането на нови поколения лидери в дигиталния свят, да повлияе позитивно на личности с международно влияние и да даде признание на най-добрите и най-иновативни доставчици на услуги от региона, както и да им даде публичност на международната сцена.   
   
   
   
   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  преди 5 часа
  ЕЦБ запази лихвите непроменени
  Банката очаква основните лихвени проценти да се задържат на сегашното си или на по-ниско ниво докато инфлацията не достигне 2%
  преди 8 часа
  САЩ постигнаха „първа фаза“ в сделката с Китай
  Постигнато е принципно споразумение, очаква се само подписът на президента Тръмп
  преди 9 часа
  преди 9 часа
  Паундът с 19-месечен връх спрямо долара
  Валутата повиши стойността си след първоначалните резултати от изборите в Обединеното кралство
  преди 10 часа
  ЕС без Полша постигна споразумение за климата
  ЕИБ възнамерява да подкрепи инвестиции в размер на 1 трилион евро за действия в областта на климата