вторник, 18 юни 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3423 прочитания

  Българка стана част от борда на стартиращия Алианс на развиващите се икономики в Европа

  Елена Маринова, президент на „Мусала Софт”, ще дава насоки за неговото развитие и ще работи за популяризирането на региона като предпочитан хъб за дигитални услуги
  25 юни 2018, 09:50 a+ a- a

  По покана на основателите на Алианса на развиващите се икономики в Европа (Emerging Europe Alliance for Business Services, Innovation & Technology), Елена Маринова, президент на „Мусала Софт”, стана член на борда му, съобщават от софтуерната компания.

  Целта на Алианса е да насърчава иновациите и креативността в развиващите се пазари в Европа. Присъствието на представител на България в борда на организацията поставя страната ни във фокус затвърждавайки важната и роля в региона и постиженията на всички български личности, компании и неправителствени организации, които работят за развитието на ИТ сектора ни.
   
  Като член на борда на сдружението, Елена ще дава насоки за неговото развитие и ще работи за това региона ни да бъде разпознаваем в цял свят като предпочитан хъб за дигитални услуги, иновации и таланти.
   
  Освен Елена Маринова, сред първите три избрани членове на борда на алианса са Паула Кенеди Гарсия, вицепрезидент на Convergys за региона на EMEA и Алина Поп, изпълнителен директор на Electrogrup. 
   
  Членовете на борда се избират с мандат от една година както чрез гласуване, така и чрез отправени персонални покани. Сред тях са личности, доказали лидерските си качества и активната си позиция както в позиционирането на организацията, която представляват, така и в популяризиране на възможностите на целия регион. В своите общности, тези личности осъществяват инициативи, с които постигат социална промяна и развиват своите професионални общности. 
   
  Мисията на Алианса е да създаде активна екосистема от иновативни бизнес услуги, технологии и ИТ компании, стартъпи, инвестиционни фондове, доставчици и клиенти на такива услуги, локации и инвеститори както в развиващите се европейски страни, така и отвъд пределите им. Целта на организацията е да повлияе позитивно и да промени възприятието за тези пазари и техния потенциал за развитие на технологиите и иновациите. Алиансът цели също така да популяризира целия регион като хъб за дигитални услуги с огромен потенциал, да подкрепя изграждането на нови поколения лидери в дигиталния свят, да повлияе позитивно на личности с международно влияние и да даде признание на най-добрите и най-иновативни доставчици на услуги от региона, както и да им даде публичност на международната сцена.   
   
   
   
   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  ЕК отчете 425 пречки пред европейските фирми на световния пазар
  Протекционистичните мерки нанасят загуби в размер на милиарди евро годишно за европейските предприятия
  преди 16 часа
  България се присъедини към Центъра за киберотбрана на НАТО
  Организацията подкрепя държавите-членки и НАТО с експертиза в областта на киберотбраната в сферата на технологиите, стратегиите, операциите и правото
  преди 18 часа
  Кои са лидерите по инвации в ЕС?
  България продължава да е на дъното, показва ново проучване
  преди 19 часа
  До 2020 у нас ще заработи суперкомпютър
  Той ще бъде най-мощният в Източна Европа, сред първите 10 в Европа и топ 50 в света
  преди 21 часа
  "Есетере България" откри втора дестилерия в Добрич
  Фирмата откри над 50 нови работни места