петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3516 прочитания

    Мария Гергова-Бенгтссон е новият председател на БАПРА

    Мария има над 20 години опит в сферата на комуникациите в световен мащаб
    05 октомври 2018, 15:58 a+ a- a

    Мария Гергова-Бенгтссон поема председателския пост в Българска асоциация на ПР агенциите (БАПРА) за периода 2018-2020 г., съобщиха оттам.

    За заместник-председател бе избрана Камелия Димитрова, която ще бъде следващият председател на Асоциацията през 2020 г.

    На годишното Общо събрание на Българска асоциация на ПР агенциите (БАПРА) Мария Гергова-Бенгтссон, основател, собственик и управляващ директор на United Partners, пое председателството на Сдружението за периода 2018-2020 г. Тя поема поста от досегашния председател на Управителния съвет - Екатерина Димитрова, изпълнителен директор на ПР агенция ИнтерИмидж. За заместник-председател и следващ председател на БАПРА бе избрана г-жа Камелия Димитрова, управител на агенция PR Play.

    „Радвам се, че заемам председателското място и много се вълнувам от предстоящото ново приключение. ПР бизнесът се трансформира и БАПРА като организация, която обединява лидерите в ПР бизнеса трябва да е начело на тази трансформация. Това ще е в основата на работата ни в следващите две години“, споделя Мария Гергова-Бенгтссон.

    Зад гърба си, Мария има над 20 години опит в сферата на комуникациите в световен мащаб, като е била член на Международната асоциация на ПР агенциите (IPRA) 4 години, а по-късно и член на Управителния съвет на организацията. Избрана е за президент на IPRA за 2009 г. – първият президент на международната асоциация от Централна Източна Европа. Била е член на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) и основател и член на Управителния съвет на Българската асоциация на ПР агенциите. Гост-лектор е в различни университети и говорител в множество национални и международни конференции. Понастоящем е ментор в Центъра по предприемачество "Ричард Брансън", а от началото на годината е президент за Югоизточна Европа на Организацията на предприемачите (Entrepreneurs' Organization).

    Седемчленният състав на Управителния съвет на БАПРА, който ще развива и управлява дейността на Асоциацията за периода 2018-2020 г., е както следва: Мария Гергова-Бенгтссон – председател на УС, основател, собственик и управляващ директор на United Partners; Камелия Димитрова – заместник-председател на УС, управител на агенция PR Play; Александър Дурчев – член на УС, основател и собственик на All Channels Communication Group; Галин Бородинов – член на УС, основател и собственик на PR Point; Катя Димитрова – член на УС, основател и собственик на  Interimage; Николай Неделчев – член на УС, изпълнителен директор Pubicis one; Ружа Загорска – член на УС, изпълнителен директор  SiteMedia Consultancy. 

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 46 минути
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 57 минути
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 час
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 4 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години