четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3307 прочитания

    Мелинд Пант e новият главен изпълнителен директор на Amway

    Доскоро Пант беше президент на Pizza Hut International
    16 октомври 2018, 16:03 a+ a- a

    Amway - една от най-голямите компании за преки продажби в света, обяви Мелинд Пант за нов главен изпълнителен директор. Преди това Пант беше част от Yum! Brands, където доскоро заемаше позицията на президент на Pizza Hut International.

    Пант ще докладва директно на борда на директорите на Amway, а от 2-ри януари 2019 г. ще участва и в самия борд. Това е нова позиция за компанията, която от самото си създаване през 1959 г., е управлявана от членовете на семействата ДеВос и Ван Андел. 

    „Професионалният опит и ентусиазм на Мелинд ще изиграят ключова роля при покоряването на още върхове в историята на Amway”, обяви Стийв Ван Андел, председател на компанията. „Сигурни сме, че лидерските умения на Пант и неговият опит в управляването на растежа на един бизнес, както и ръководенето на трансформации в компанията, ще помогнат на Amway да се фокусира още повече върху това да развива предприемачи и да оправдава очакванията на своите клиенти с ексклузивни и иновативни продукти“, допълни Андел.

    Мелинд Пант се присъединява към редиците на Amway, след като напуска Yum! Brands. Неговата последна позиция там е на президент на Pizza Hut International. Той отговаря за международното развитие на бранда в Азия, Индия и Европа, като междувременно управлява над 9000 Pizza Hut локации, извън САЩ, развивайки дигиталните стратегии и онлайн търговията на бизнеса. Преди Yum! Brands, Пант работи 14 години в Unilever, където заема различни ръководни позиции, включително Vice President of Foods за Африка, Средния Изток и Турция. Мелинд Пант и съпругата му Амрита живеят в Далас, Тексас.

    Amway се управлява съместно от Ван Андел, който е председател на компанията от 1995 г., и Дъг ДеВос, който заема позицията президент от 2002 г. насам. И двамата ще се присъединят към борда на директорите, където ще бъдат съпредседатели. 

    Amway като бизнес, започнат от Джей Ван Андел и Рич ДеВос, ще продължава да бъде и да се управлява като семеен бизнес. Ръководството изцяло ще се поеме от Мелинд Пант. 

    „Семействата Ван Андел и ДеВос остават отдадени на мисията си да продължат делото на прадедите си, давайки възможност на всеки човек да започне свой собствен бизнес,“ съобщи Дъг ДеВос, президент на Amway. “Имайки предвид стабилната позиция на Amway в индустрията, никога не сме били по-уверени в бъдещето на бизнеса ни. С радост посрещаме Мелинд Пант в нашето Amway семейство”, допълни ДеВос.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 4 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 9 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 10 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 10 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам