събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4141 прочитания

    Александра Мечкова става изпълнителен директор на Телерик Академия

    Организацията обяви и други промени в екипа си
    11 декември 2018, 10:07 a+ a- a

    Александра Мечкова става изпълнителен директор на Телерик Академия. Тя ще наследи ролята от двама от съоснователите на Академията - Светозар Георгиев и Бойко Яръмов. В сътрудничество с тях Александра ще работи по стратегическото развитие и разширяването на обхвата на образователната организация. В тази роля тя ще отговаря за програмите за професионална подготовка за кариерен старт и развитие – Telerik Academy Alpha и Telerik Academy Master.

    До момента Александра заемаше позицията главен директор „Маркетинг“ (CMO) в Телерик Академия. Тя разполага с над 13 години опит в технологичния сектор, като през последните две години от отделянето на Телерик Академия като самостоятелна организация отговаря за маркетинга, бизнес развитието и партньорската мрежа на организацията. Преди да стане част от екипа на Телерик Академия, заема различни роли в маркетинг екипа на Телерик, а след това и Progress, където е старши мениджър „Глобален ПР“ и отговаря за външните комуникации на компанията в ЕМЕА, Латинска Америка, Азия и Австралия. Александра има и активно участие в създаването на Campus X и установяването му като водещ технологичен хъб през последните месеци. „Работя пряко с Александра вече над шест години. Познавайки нейните лидерски качества, експертиза и целеустременост, съм уверен, че тя ще надгради постиженията и успеха на Телерик Академия и ще я развие до следващото ниво. Разбира се, както Академията, така и Campus X остават основен фокус за мен и останалите основатели и ние ще продължим да работим съвместно с Александра със същата ангажираност както и досега“, коментира Светозар Георгиев, съосновател на Телерик Академия и Campus X.

    „За по-малко от 48 месеца от отделянето на Телерик Академия, успяхме да изградим нов бизнес модел, да се утвърдим като доверен партньор както на курсистите, така и на всички ИТ компании, и изцяло да трансформираме формата на обученията, за да бъдат те още поефективни и със 100% фокус върху практическите умения. С опитния екип, който изградихме, сме си поставили още по-високи цели за следващата година“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

    С нова ръководна роля е и Емануела Кожушкова, която става главен директор „Развитие на таланта“ (Chief Talent Officer). На тази позиция Емануела ще отговаря за цялостното преживяване по време на обучението и успешното кариерно развитие на курсистите в Телерик Академия, както и ще работи в тясно сътрудничество с компаниите-партньори. Тя ще ръководи HR стратегиите на Академията и на Campus X и ще консултира и подпомага успеха на компаниите в Кампуса.

    Позицията директор „ПР и маркетинг“ поема Ина Добрилова. В новата си роля тя ще отговаря за маркетинг стратегиите, развитието на бранда, продуктовото позициониране и външните комуникации на Телерик Академия и Campus X. Междувременно към екипа на Телерик Академия и Campus X наскоро се присъедини Николай Бонев. Той заема поста мениджър „Финанси“. Предишният професионален опит на Николай включва ключови роли в областта на финансите във водещи компании като IBM, Progress и AbbVie.

     

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство