вторник, 19 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5370 прочитания

    Теодора Петкова e новият главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк

    На тази позиция тя наследява Левон Хампарцумян, който реши да се оттегли в края на април
    02 май 2019, 14:04 a+ a- a

    От началото на май Теодора Петкова е новият председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, съобщават от банката. На тази позиция тя наследи Левон Хампарцумян, който реши да се оттегли в края на април след успешното приключване на мандата си. Назначението на Теодора Петкова подлежи на вписване в Търговския регистър. 

     „Радваме се, че новият главен изпълнителен директор е вътрешен за организацията, което показва непрестанния ни ангажимент към развитието на хората и потвърждава вниманието, което отделяме на многообразието и баланса на половете. Теодора има необходимите лидерски умения да продължи успеха на УниКредит Булбанк и се радваме да я приветстваме най-топло в новата й роля. От името на цялата група бихме искали да благодарим и на Левон за успешното управление на банката повече от 18 години.“, коментираха Николо Убертали и Джанфранко Бизани, директори на УниКредит за Централна и Източна Европа.

    „За мен беше чест да помогна за изграждането на най-успешната българска банка през последните години. Ще подкрепям Теодора в новата й роля и пожелавам на целия екип всичко най-добро занапред.“, каза Левон Хампарцумян. Теодора Петкова и Левон Хампарцумян ще осигурят плавен преход през следващите седмици.

    Преди да оглави УниКредит Булбанк Теодора е член на УС и главен риск директор на УниКредит Булбанк, както и председател на Кредитния съвет на банката, на Комитета по провизиране и реструктуриране и член на Кредитния комитет. Теодора Петкова започва кариерата си в банката като кредитен анализатор през 2002 г. и става старши мениджър на екипа за корпоративно кредитиране през 2007 г.  От 2009 до 2015 г. Теодора е директор на управление „Кредитен риск“, а от септември 2015 г. е директор на Международния център в „Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране“. 

    Теодора Петкова е член на Надзорния съвет на УниКредит Кънсюмър Файненсинг и има многогодишен опит като член на Борда на директорите на УниКредит Факторинг. Магистър е по финанси от УНСС и има Global Executive MBA от Carlson Business School на University of Minnesota и от Vienna University of Economics and Business

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    Apple води преговори за вграждане на Gemini на Google в iPhone
    Компанията е водила преговори и с OpenAI
    преди 15 часа
    Китайски доставчик на части за Tesla ще строи завод у нас
    Плановете са да бъдат разкрити до 200 работни места край Пловдив
    преди 16 часа
    Президентътвръчи мандат за съставяне на правителство на Мария Габриел
    Тя бе посочена като кандидат за министър-председател от ПГ на ГЕРБ-СДС
    преди 17 часа
    преди 18 часа
    В тази част на София цените на жилищата стигат 7 000 евро на кв. м
    Покупките на имоти на абсолютна стойност над 600 000 евро в столицата растат с 50%, отчитат от Unique Estates
    преди 22 часа
    Паскал Донахю: Ползите от приемането на еврото в България ще са за всички – и за българите, и за цяла Европа
    По време на посещението си у нас председателят на еврогрупата се срещна и с президента Радев