събота, 14 декември 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1003 прочитания

  Ивайло Найденов поема председателството на сдружение „Храни и напитки България“

  Той е генерален мениджър на "Монделийз Интернешънъл" за България, Румъния и Източна Адриатика
  13 септември 2019, 13:04 a+ a- a

  Ивайло Найденов, генерален мениджър на "Монделийз Интернешънъл" за България, Румъния и Източна Адриатика, поема председателството на сдружение „Храни и напитки България“.

  „Благодаря за гласуваното доверие на колегите, членове на сдружението. Въпреки силната конкурентна среда в нашата индустрия, чрез сдружението ние вече повече от година работим активно и в пълна прозрачност, не само, за да подобряваме бизнес климата у нас, но и да защитаваме интересите на производители, вносители, дистрибутори и търговци, поддържайки един градивен и отворен диалог с институциите“, споделя новият председател на „Храни и напитки България“.

  Кариерата си в "Монделийз Интернешънъл" Ивайло стартира през 2004 като част от предшественика на Монделийз - "Крафт Фуудс България". Първоначално е директор "Продажби", а 4 години по-късно става директор "Маркетинг". Той е й първият българин, оглавил българското подразделение на мултинационалния гигант в 25-годишната му история на българския пазар. Като изпълнителен директор на "Монделийз България" той се съсредоточава върху укрепването на местната организация и стимулирането на развитието на бизнеса. От март 2015 е назначен за генерален мениджър за пазарите на "Монделийз" за България, Румъния и Източно Адриатическо море.

  Сдружение „Храни и напитки България“ е браншово сдружение, чиито членове са едни от най-големите компании в областта на хранително-вкусовата промишленост в България с общ годишен оборот над 1,5 милиарда лева - "Данон Сердика" АД, "Девин ЕАД", "Интерснак България" ЕООД, "Кока-Кола България" ЕООД, "Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България" АД, "Куадрант Бевъриджис" АД, "Марс Инкорпорейтед България" ЕООД, "Монделийз България" ЕООД, "Нестле България" АД, "Престиж-96" АД, "Якобс Дау Егбертс" БГ ЕООД, "Униливър България" ЕООД, "Градус" АД и "Бисер Олива" АД.

  Основната цел на сдружението е да работи за създаването на по-благоприятна среда за развитие на хранителната индустрия в България, като обедини и представлява интересите на български и чуждестранни производители, дистрибутори и вносители на храни и напитки, на малки и големи компании в отрасла, както и на секторните асоциации. Сдружение „Храни и напитки България“ е пълноправен член на най-голямото браншово обединение в Европа – Food Drink Europe.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 19 часа
  преди 22 часа
  ЕЦБ запази лихвите непроменени
  Банката очаква основните лихвени проценти да се задържат на сегашното си или на по-ниско ниво докато инфлацията не достигне 2%
  преди 1 ден
  САЩ постигнаха „първа фаза“ в сделката с Китай
  Постигнато е принципно споразумение, очаква се само подписът на президента Тръмп
  преди 1 ден
  преди 1 ден
  Паундът с 19-месечен връх спрямо долара
  Валутата повиши стойността си след първоначалните резултати от изборите в Обединеното кралство
  преди 1 ден
  ЕС без Полша постигна споразумение за климата
  ЕИБ възнамерява да подкрепи инвестиции в размер на 1 трилион евро за действия в областта на климата