вторник, 29 септември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1724 прочитания

  Ивайло Найденов поема председателството на сдружение „Храни и напитки България“

  Той е генерален мениджър на "Монделийз Интернешънъл" за България, Румъния и Източна Адриатика
  13 септември 2019, 13:04 a+ a- a

  Ивайло Найденов, генерален мениджър на "Монделийз Интернешънъл" за България, Румъния и Източна Адриатика, поема председателството на сдружение „Храни и напитки България“.

  „Благодаря за гласуваното доверие на колегите, членове на сдружението. Въпреки силната конкурентна среда в нашата индустрия, чрез сдружението ние вече повече от година работим активно и в пълна прозрачност, не само, за да подобряваме бизнес климата у нас, но и да защитаваме интересите на производители, вносители, дистрибутори и търговци, поддържайки един градивен и отворен диалог с институциите“, споделя новият председател на „Храни и напитки България“.

  Кариерата си в "Монделийз Интернешънъл" Ивайло стартира през 2004 като част от предшественика на Монделийз - "Крафт Фуудс България". Първоначално е директор "Продажби", а 4 години по-късно става директор "Маркетинг". Той е й първият българин, оглавил българското подразделение на мултинационалния гигант в 25-годишната му история на българския пазар. Като изпълнителен директор на "Монделийз България" той се съсредоточава върху укрепването на местната организация и стимулирането на развитието на бизнеса. От март 2015 е назначен за генерален мениджър за пазарите на "Монделийз" за България, Румъния и Източно Адриатическо море.

  Сдружение „Храни и напитки България“ е браншово сдружение, чиито членове са едни от най-големите компании в областта на хранително-вкусовата промишленост в България с общ годишен оборот над 1,5 милиарда лева - "Данон Сердика" АД, "Девин ЕАД", "Интерснак България" ЕООД, "Кока-Кола България" ЕООД, "Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България" АД, "Куадрант Бевъриджис" АД, "Марс Инкорпорейтед България" ЕООД, "Монделийз България" ЕООД, "Нестле България" АД, "Престиж-96" АД, "Якобс Дау Егбертс" БГ ЕООД, "Униливър България" ЕООД, "Градус" АД и "Бисер Олива" АД.

  Основната цел на сдружението е да работи за създаването на по-благоприятна среда за развитие на хранителната индустрия в България, като обедини и представлява интересите на български и чуждестранни производители, дистрибутори и вносители на храни и напитки, на малки и големи компании в отрасла, както и на секторните асоциации. Сдружение „Храни и напитки България“ е пълноправен член на най-голямото браншово обединение в Европа – Food Drink Europe.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 30 минути
  преди 1 час
  ЕС добави още 4 държави към „Червения списък“
  Това са държави с над 120 инфектирани с Covid-19 на 100 000 души население
  преди 3 часа
  Докъде стигна процесът на дигитализация у нас?
  Анализ на БСК показва в каква степен обществото и икономиката са премнинали към дигитален формат и къде сме ние спрямо региона на ЦИЕ
  преди 4 часа
  Scalefocus е най-новият партньор на ТУ София
  Компанията дари лаборатория на висшето учебно заведение
  преди 5 часа
  Близо 40% спад на пътуванията на българи в чужбина през август
  Близо 70% по-малко чужденци са посетили страната ни, половината от пристигналите у нас са преминали транзитно, показват данните на НСИ