петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3696 прочитания

    Септимиу Постелнику е новият главен оперативен директор на УниКредит Булбанк

    Септимиу има 21-годишен опит във финансовите услуги, заемайки управленски позиции в различни бизнес области
    16 септември 2019, 10:41 a+ a- a

    Надзорният съвет на УниКредит Булбанк одобри назначението на Септимиу Постелнику като нов член на Управителния съвет и главен оперативен директор на УниКредит Булбанк. Назначението подлежи на одобрение от БНБ и официално вписване в Търговския регистър. 

    След получаване на регулативните одобрения, Септимиу Постелнику ще заеме официално позицията на 1 ноември 2019, уточняват от пресофиса на банката.

    Септимиу Постелнику, понастоящем директор Банкиране на дребно на УниКредит Банк Румъния, ще замени Енрико Минити, който напуска групата след 20 успешни години и ще преследва нови професионални възможности. 

    Септимиу Постелнику е директор Банкиране на дребно на УниКредит банк Румъния през последните три години. Той има 21-годишен опит във финансовите услуги, заемайки управленски позиции в различни бизнес области – търговски и оперативни. В периода 2004-2009 е изпълнителен директор на HVB Лизинг Румъния, след това координира интеграцията на УниКредит Лизинг и УниКредит HVB Лизинг и впоследствие става главен изпълнителен директор на обединената компания. През 2009 г. Постелнику приема предизвикателствата на международната кариера в УниКредит, заемайки позицията на директор Глобални услуги в УниКредит Лизинг в Милано. През 2010 той е назначен за директор Глобално банково обслужване в УниКредит Банк Румъния. 

     “Енрико е заемал в УниКредит мениджърски позиции на най-високо ниво както в Италия, така и в други страни, допринасяйки за международното развитие на банката, винаги демонстрирайки силна ангажираност и резултати. Искаме да му благодарим за дългогодишния му принос и да му пожелаем всичко най-добро“, коментираха Джанфранко Бизани и Николо Убертали, директори на УниКредит за ЦИЕ. „Радваме се, че новият главен оперативен директор е вътрешна за групата кандидатура, което показва ангажираността ни към развитието на хората ни“, допълват те. 

    “Екипът ни с радост посреща Септимиу и ще се радваме да работим с него за затвърждаване на лидерската позиция на УниКредит Булбанк на пазара. Сигурна съм, че досегашният му опит ще допринесе много за бъдещите ни успехи и заедно ще изградим банката на бъдещето в България. Искам също така да благодаря на Енрико за неговата всеотдайност и страст. Пожелаваме му всичко най-добро в новите му начинания“, каза Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк. 

    Антоанета Куртяну, която в момента е директор Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк, е назначена за директор Банкиране на дребно и член на Управителния съвет в Румъния, поемайки отговорностите на Септимиу Постелнику. Това подлежи на одобрение от Националната банка Румъния.

    Ралука-Михаела Попеску Гогля, която досега оглавяваше Международния център на УниКредит банк Унгария, е избрана за нов директор Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране, член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк на мястото на Антоанета Куртяну. Назначението подлежи на одобрение от БНБ. 

    „Посрещаме топло Ралука в управленския екип на УниКредит Булбанк. Убедена съм, че нейният богат опит ще продължи да носи успехи на нашето корпоративно банкиране. Благодаря на Антоанета и съм убедена, че тя ще допринесе за устойчивия растеж на Банкиране на дребно в родината си.”, добави Теодора Петкова. 

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 8 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 9 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 11 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 13 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк