четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7518 прочитания

    Венцислав Маринов е новият изпълнителен директор на SCS Franchise

    Той поема поста след дълги години опит на различни C-level позиции в сектора „Грижа за здравето“
    08 октомври 2019, 11:06 a+ a- a

    SCS Franchise, компания, специализирана в управлението на аптеки, анонсира назначаването на нов изпълнителен директор. Венцислав Маринов поема поста след дълги години опит на различни C-level позиции в сектора „Грижа за здравето“.

    SCS Franchise е създадена през 2007 година, като основната ѝ цел е да концентрира и управлява няколко аптечни вериги: „Санита“, „Сейба аптеки и дрогерии“ и „Софийски аптеки“. Всички процеси, които не са пряко свързани с обслужването на клиента се управляват от централен офис. Подбор на персонал, търговско договаряне, мърчандайзинг, ценообразуване, информационно, счетоводно, административно-правно обслужване са основната част от дейностите, за които предлагаме професионални решения. По този начин осигуряваме възможност на аптеките да се фокусират върху най-важното – нашите клиенти.

    Промяната идва като естествена стъпка и допълнение на дългосрочната стратегия за развитие на компанията, насочена към изграждането на бизнес модел, осигуряващ ефективен достъп до B2C пазара и изграждащ силна връзка с крайните клиенти.

    Г-н Маринов има дългогодишен опит като заместник изпълнителен директор на „Софарма Трейдинг“, ключов лидер на стратегически проекти, свързани с регионалната експанзия на Групата компании. Основната задача на новия изпълнителен директор е заедно с екипа на SCS да открие и разработи най-добрия модел за бъдещо опериране на бизнеса на веригата аптеки.

    Венцислав Маринов стартира кариерата си като финансов експерт във FMCG сектора. Опитът му във фарма бизнеса продължава вече над 15 години. Започва в компанията търговец на едро и дребно „Санита Трейдинг“, гр. Варна. След придобиването на компанията от „Софарма“, г-н Маринов поема позицията на Финансов директор на новосформираната след сливане на 6 компании „Софарма Трейдинг“. От 2008 г. е заместник изпълнителен директор и Директор „Връзки с инвеститорите“ на „Софарма Трейдинг“ АД.

    В тази си роля е ръководил редица проекти като изграждане на роботизираните складове KNAPP в София и Варна; сделки по придобивания, свързани с регионалната експанзия на компанията в Сърбия; изграждането на напълно интегрираната ERP система и много други. В настоящата си роля в „Софарма Трейдинг“ като директор „Изпълнение на корпоративната стратегия“ отново ръководи най-важните стратегически проекти на компанията. В различни периоди е изпълнявал по заместване функциите Директор „Човешки ресурси“, Директор „Информационни технологии“ и Директор „Управление на веригата за доставки“.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 6 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 7 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 9 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 11 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк