четвъртък, 01 октомври 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1407 прочитания

  Теодор Атанасов е новият управител на единствения европейски Експертен център на AIG

  Той притежава солиден опит в областта на финансовите и застрахователни услуги
  27 ноември 2019, 11:26 a+ a- a

  Българин оглави единствения европейски Експертен център на глобалната застрахователна компания AIG, който се намира в София. Теодор Атанасов е новият управител на Центъра и работи в него от създаването му преди близо 5 години. Той поема най-високия пост от американката Кристина Лукас, която ръководеше екипа в продължение на две години. Днес в Експертния център на AIG в София работят близо 500 висококвалифицирани български експерти по най-високите международни стандарти в областта на застраховането и обслужват клиентите на компанията в повече от 11 европейски страни.

  Като управител Теодор Атанасов ще отговаря за цялостната оперативна и бизнес ефективност на Експертния център и предоставянето на най-висок клас услуги от страната ни на клиентите на AIG в Европа. Г-н Атанасов притежава солиден опит в областта на финансовите и застрахователни услуги и задълбочени познания, които ще допринесат за оптимизирането на бизнес процесите, утвърждаването на културата на непрекъснато усъвършенстване и принос към водещата международна бизнес практика на AIG от българския екип.

  По повод новата си позиция Теодор Атанасов каза: „За мен е изключителна привилегия да ръководя Експертния център в Европа на застраховател от такъв мащаб, какъвто е AIG, който през тази година също така отбелязва 100 години от създаването си. Вярвам, че присъствието на AIG в България ще продължи да подпомага талантливите български специалисти да развиват кариерите си в застрахователния сектор.“

  Преди да се присъедини към Експертния център, г-н Атанасов заема редица ръководни постове в областта на управлението на риска и съответствието с регулациите в българските представителства на международни банки и финансови компании. Той притежава магистърска степен по бизнес администрация от Нов Български Университет и бакалавърска степен от Американския университет в България.

  American International Group, Inc. (AIG) е глобална застрахователна организация. Дружествата от групата предоставят широка гама продукти в областта на имущественото застраховане, животозастраховането, пенсионно-осигурителното застраховане и други финансови услуги на клиенти в повече от 80 страни и юрисдикции. Акциите на AIG се търгуват на Нюйоркската фондова борса. AIG е маркетинговото наименование за международните операции по общо застраховане, животозастраховане и пенсионно осигуряване на American International Group, Inc.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Банките у нас отчитат спад от 43% на печалбата си през първите 8 месеца на 2020
  През август депозитите в банковата система достигат 100 млрд. лв.
  преди 6 часа
  Google ще плати 1 млрд. долара на издатели за новини
  Медии отдавна се борят с търсачката за компенсация за използване на съдържанието им
  преди 7 часа
  преди 8 часа
  Получени са 12 заявления за държавна помощ за чартърни полети
  От Министерството на туризма очакват мярката €35 на седалка да подпомогне зимния сезон
  преди 8 часа
  Програма ще помага на български компании при навлизането им на международните пазари
  Програмата ще предостави серия от лекции с теоретична и практическа част за 15 български компании, за да разви експортния им потенциал
  преди 9 часа
  ЕК откри наказателна процедура срещу Великобритания
  Причината е британски законопроект, който нарушава постигнатото споразумение за Brexit