събота, 11 юли 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1151 прочитания

  Теодор Атанасов е новият управител на единствения европейски Експертен център на AIG

  Той притежава солиден опит в областта на финансовите и застрахователни услуги
  27 ноември 2019, 11:26 a+ a- a

  Българин оглави единствения европейски Експертен център на глобалната застрахователна компания AIG, който се намира в София. Теодор Атанасов е новият управител на Центъра и работи в него от създаването му преди близо 5 години. Той поема най-високия пост от американката Кристина Лукас, която ръководеше екипа в продължение на две години. Днес в Експертния център на AIG в София работят близо 500 висококвалифицирани български експерти по най-високите международни стандарти в областта на застраховането и обслужват клиентите на компанията в повече от 11 европейски страни.

  Като управител Теодор Атанасов ще отговаря за цялостната оперативна и бизнес ефективност на Експертния център и предоставянето на най-висок клас услуги от страната ни на клиентите на AIG в Европа. Г-н Атанасов притежава солиден опит в областта на финансовите и застрахователни услуги и задълбочени познания, които ще допринесат за оптимизирането на бизнес процесите, утвърждаването на културата на непрекъснато усъвършенстване и принос към водещата международна бизнес практика на AIG от българския екип.

  По повод новата си позиция Теодор Атанасов каза: „За мен е изключителна привилегия да ръководя Експертния център в Европа на застраховател от такъв мащаб, какъвто е AIG, който през тази година също така отбелязва 100 години от създаването си. Вярвам, че присъствието на AIG в България ще продължи да подпомага талантливите български специалисти да развиват кариерите си в застрахователния сектор.“

  Преди да се присъедини към Експертния център, г-н Атанасов заема редица ръководни постове в областта на управлението на риска и съответствието с регулациите в българските представителства на международни банки и финансови компании. Той притежава магистърска степен по бизнес администрация от Нов Български Университет и бакалавърска степен от Американския университет в България.

  American International Group, Inc. (AIG) е глобална застрахователна организация. Дружествата от групата предоставят широка гама продукти в областта на имущественото застраховане, животозастраховането, пенсионно-осигурителното застраховане и други финансови услуги на клиенти в повече от 80 страни и юрисдикции. Акциите на AIG се търгуват на Нюйоркската фондова борса. AIG е маркетинговото наименование за международните операции по общо застраховане, животозастраховане и пенсионно осигуряване на American International Group, Inc.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 23 часа
  България бе приета във валутния механизъм ERM 2
  Централният курс на българския лев е фиксиран на 1 евро = 1,95583 лева
  преди 23 часа
  От 14 юли Гърция ще изисква отрицателен PCR тест за влизане през ГКПП „Кулата-Промахон“
  Тестът трябва да е направен не по-рано от 72 часа преди пристигането на границата
  преди 1 ден
  Министерството на туризма ще дава специален знак на спазващите мерките за безопасност
  Местата за хранене и настаняване ще получават специален печат
  преди 1 ден
  София ще тества иновативна практика за „зелен обществен транспорт при поискване“
  Проектът ще се изпълнява в рамките на 3 години и се очаква да започне през тази есен
  преди 1 ден
  Европейският съвет предложи по-малък бюджет на ЕС в сравнение с искането на ЕК
  Председателят на Съвета Шарл Мишел предложи отпускането на средства да бъде обвързано със върховенството на закона
  преди 1 ден
  Анализ на българския телекомуникационен пазар показва влошено ниво на конкуренция
  Страната ни е изпаднала от върха до дъното в класациите за интернет, показва анализ на ecta