сряда, 26 февруари 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  797 прочитания

  Теодор Атанасов е новият управител на единствения европейски Експертен център на AIG

  Той притежава солиден опит в областта на финансовите и застрахователни услуги
  27 ноември 2019, 11:26 a+ a- a

  Българин оглави единствения европейски Експертен център на глобалната застрахователна компания AIG, който се намира в София. Теодор Атанасов е новият управител на Центъра и работи в него от създаването му преди близо 5 години. Той поема най-високия пост от американката Кристина Лукас, която ръководеше екипа в продължение на две години. Днес в Експертния център на AIG в София работят близо 500 висококвалифицирани български експерти по най-високите международни стандарти в областта на застраховането и обслужват клиентите на компанията в повече от 11 европейски страни.

  Като управител Теодор Атанасов ще отговаря за цялостната оперативна и бизнес ефективност на Експертния център и предоставянето на най-висок клас услуги от страната ни на клиентите на AIG в Европа. Г-н Атанасов притежава солиден опит в областта на финансовите и застрахователни услуги и задълбочени познания, които ще допринесат за оптимизирането на бизнес процесите, утвърждаването на културата на непрекъснато усъвършенстване и принос към водещата международна бизнес практика на AIG от българския екип.

  По повод новата си позиция Теодор Атанасов каза: „За мен е изключителна привилегия да ръководя Експертния център в Европа на застраховател от такъв мащаб, какъвто е AIG, който през тази година също така отбелязва 100 години от създаването си. Вярвам, че присъствието на AIG в България ще продължи да подпомага талантливите български специалисти да развиват кариерите си в застрахователния сектор.“

  Преди да се присъедини към Експертния център, г-н Атанасов заема редица ръководни постове в областта на управлението на риска и съответствието с регулациите в българските представителства на международни банки и финансови компании. Той притежава магистърска степен по бизнес администрация от Нов Български Университет и бакалавърска степен от Американския университет в България.

  American International Group, Inc. (AIG) е глобална застрахователна организация. Дружествата от групата предоставят широка гама продукти в областта на имущественото застраховане, животозастраховането, пенсионно-осигурителното застраховане и други финансови услуги на клиенти в повече от 80 страни и юрисдикции. Акциите на AIG се търгуват на Нюйоркската фондова борса. AIG е маркетинговото наименование за международните операции по общо застраховане, животозастраховане и пенсионно осигуряване на American International Group, Inc.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  преди 2 часа
  Големите летища в страната не отчитат спад на пътниците
  Обстановката е спокойна, предприети са допълнителни мерки, уточняват от аерогарите
  преди 3 часа
  Учен от Харвард: До 70% от хората по света ще бъдат заразени с коронавирус
  Най-вероятно заразата няма да бъде овлядана, прогнозира професорът по епидемиология Марк Липсич
  преди 3 часа
  България и Гърция задълбочават сътрудничеството си в сферите на транспорта, туризма и инвестициите
  София и Атина ще си партнират в привличането на инвестиции и реализация на нови инвестиционни проекти
  преди 4 часа
  Можем ли да получим парите си при отменени заради коронавируса пътувания?
  От КЗП разясняват при какви условия може да ни върнат парите