сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2023 прочитания

    Даниела Пеева е българският представител в High level forum на Съюза на капиталовите пазари

    Тя ще представлява интересите на малките пазари
    27 ноември 2019, 16:18 a+ a- a

    Даниела Пеева бе избрана за представител на България в High Level Forum на Съюза на капиталовите пазари (CMU). Тя бе избрана да представлява интересите на малките пазари в първата подгрупа: създаване на екосистема, позволяваща лесно привличане на капитал, с особено внимание върху иновативните малки и средни предприятия (МСП). 

    Пеева е председател на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България, член на Съвета по капиталови пазари на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), а от октомври 2019 г. и председател на Националната комисия по корпоративно управление.

    „Надявам се с професионалната си експертиза да дам своя принос при обсъждане на въпросите за бъдещето на Съюза на капиталовите пазари в Европа, но най-важната задача която си поставям е да бъда гласа на малките пазари, които имат специфични нужди и които най-много страдат от прекалената регулация, липса на инвеститорски интерес и ликвидност“, заяви Даниела Пеева.

    На 18 ноември 2019 г. Европейската комисия (ЕК) обяви състава на сформирания High Level Forum на Съюза на капиталовите пазари (CMU). 28 експерти от сектора на бизнеса и финансите, неправителствени организации и други институции ще дадат своя принос, ще споделят идеите и опита си за следващия етап на развитие и финализиране на проекта Съюза на капиталовите пазари. 

    Форумът е съставен от три подгрупи, фокусирани върху:
    • създаване на екосистема, позволяваща лесно привличане на капитал, с особено внимание върху иновативните МСП;
    • развитие на структурата на европейския капиталов пазар, като се обръща особено внимание на това как новите финансови технологии могат да подкрепят този процес;
    • избор на инвестиции и достъпност до услугите на капиталови пазари за насърчаване на по-голямо участие на индивидуалните и дребни инвеститори. 

    Форумът започна своята работа на 26 ноември 2019 г. и има за цел да представи набор от препоръки за политиката на Съюза на капиталовите пазари до края на май 2020 г.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 1 час
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 2 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 2 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 4 часа
    преди 7 часа