понеделник, 06 април 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1167 прочитания

  Андон Балтаков е новият генерален директор на БНР

  Андон има американско образование и опит в най-големите световни медийни компании
  23 януари 2020, 10:44 a+ a- a

  Андон Балтаков е новият генерален директор на Българското национално радио. Членовете на Съветът за електронни медии (СЕМ) са оценили концепцията му като  модерна и новаторска, в духа на най-новите световни тенденции, информират оттам.

  Андон Балтаков има американско образование и медиен опит в най-големите световни медийни компании. Първо като журналист, а после и като мениджър Балтаков работи в този бранш повече от 20 години.

  Андон е завършил висше икономическо образование от УНСС в София и магистърска степен по бизнес администрация от Йейлския университет. Започва кариерата си като водещ в софийското радио Витоша през 1994 г., а по-късно става част от новинарския екип на БНР, където работи до 2000 г. Специализирал е новинарско продуциране в Би Би Си - Лондон. Бил е стратегически консултант на Metroradio във Финландия.

  В следващите седем години Балтаков работи в „Асошиейтед Прес“ в Ню Йорк, където заема ръководни позиции в отдела за дигитални продукти и стратегическо планиране. Работи като старши директор бизнес операции в отдела за цифрово развитие в Си Ен Ен и отговаря за монетизирането на новинарския уебсайт и съпътстващите програми на Си Ен Ен за мобилни платформи, като управлява и бизнеса за синдикирани видеопродукти. Андон Балтаков има консултантска компания в САЩ, работи по съвместни проекти с информационна агенция „Ройтерс“.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 минути
  Германия премахна някои от ограниченията по границите си
  Страната позволи на берачи на реколта да влязат в страната по време на кризата с коронавирус
  преди 11 минути
  преди 19 минути
  Потвърдените случаи на Covid-19 у нас са 541
  Жертвите на заболяването в страната са вече 21
  преди 36 минути
  преди 15 часа
  преди 17 часа
  Индия забрани износа на хидроксихлорохин
  Президентът на САЩ заяви по-рано, че лекарството срещу малария може да се окаже от решаващо значение в борбата срещу COVID-19