вторник, 14 юли 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1923 прочитания

  Българка е новият генерален мениджър на L’Oréal за региона Адриатика-Балкани

  От 1 март Ваня Панайотова ще заеме мястото на Бриджит Стрелър
  28 февруари 2020, 11:42 a+ a- a

  Ваня Панайотова е новият генерален мениджър на L’Oréal за пазарите от региона Адриатика-Балкани, включително България. От 1 март 2020 г. тя ще заеме мястото на Бриджит Стрелър, която поема нови функции в L’Oréal Group след 15-годишното управление на региона.

  В момента Ваня Панайотова е генерален мениджър на L’Oréal Румъния, като от началото на март месец отговорностите й се разширяват и в страните от региона Адриатика-Балкани. Тя ще отговаря едновременно за хъб L’Oréal Adria-Balkan и за Румъния.

  Ваня е българка с богат опит, натрупан в продължение на повече от 20 години в FMCG сектора и има впечатляваща кариера в управлението на международни компании и мащабни предприемачески начинания. Тя започва кариерата си в Procter & Gamble и продължава в Mondelez International, където заема длъжности с нарастващи отговорности в Източна Европа, Африка и Средния Изток. През 2017 се установява в Румъния като Генерален мениджър на Orbico.

  Kъм L’Oréal Group тя се присъединява през 2018 на позицията генерален мениджър на L’Oréal Румъния. Като завършен лидер със задълбочени познания за страните от региона Адриатика-Балкани, Ваня ще обедини енергиите на двете дружества с цел увеличаване на пазарния дял на L’Oréal във всички страни, които попадат в сферата на новите й отговорности.

  Коментирайки новото назначение, Ваня Панайотова споделя: „Истински се вълнувам от бъдещето на L’Oréal Adria-Balkan и съм особено щастлива, че ще ръководя един прекрасен и мотивиран екип. Очаквам заедно всеки ден да допринасяме за мисията на компанията - да доставя красота на всекиго, в целия регион.“

  Бриджит Стрелър ще продължи успешната си кариера в L’Oréal като Генерален мениджър за хъба Чехия, Словакия и Унгария, считано от 1 март. Нейната мениджърска кариера в компанията стартира като генерален директор за Балканите през 2004 г. с отговорността да създаде филиали на L’Oréal в Сърбия и България. Бриджит ръководи успешно клъстера Адриатика и Балкани над 15 г. и завоюва за L’Oréal позиции на безспорен лидер в региона.

  В момента тече процесът на предаване на работата между Ваня Панайотова и Бриджит Стрелър, а промяната ще бъде в сила официално от 1 март 2020.

  L’Oréal присъства в региона като хъб L’Oréal Adria-Balkan. Структурата на хъба включва три клона – L’Oréal Adria (Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина и експортните пазари на Северна Македония, Албания, Косово, Черна Гора), L’Oréal Balkan (Сърбия) и L’Oréal България. В страните от региона Adria-Balkan се предлагат 22 бранда на L’Oréal и широка гама продукти от категориите грижа за кожата, грижа за косата, бои за коса, грим и парфюми чрез всички канали в целия регион.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  Проучване: Пандемията е ударила финансово българина по-сериозно от средния европеец
  Половината българи подкрепят по-голям бюджет на ЕС за борба с COVID-19 с приоритети здравеопазване и икономическо възстановяване
  преди 5 часа
  ЕК: Без държавна подкрепа за фирми, избягващи данъци чрез данъчни убежища
  Ограничения да се прилагат и за дружества, осъдени за финансови измами, корупция и др., препоръчва Брюксел
  преди 5 часа
  МОН с платформа за онлайн кандидатстване на българи от чужбина в държавни университети
  Платформата ще може да се използва и от граждани на Северна Македония, които искат да следват у нас
  преди 7 часа
  Трета вълна на коронавируса в Хонконг
  Спортни зали и кина отново затварят врати, храненето на закрито вечер се забранява
  преди 8 часа
  Заразените с коронавирус по света надхвърлиха 13 млн. души
  Жертвите на заболяването са близо 600 хил., оздравелите – 7,3 милиона