четвъртък, 01 октомври 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2111 прочитания

  Българка е новият генерален мениджър на L’Oréal за региона Адриатика-Балкани

  От 1 март Ваня Панайотова ще заеме мястото на Бриджит Стрелър
  28 февруари 2020, 11:42 a+ a- a

  Ваня Панайотова е новият генерален мениджър на L’Oréal за пазарите от региона Адриатика-Балкани, включително България. От 1 март 2020 г. тя ще заеме мястото на Бриджит Стрелър, която поема нови функции в L’Oréal Group след 15-годишното управление на региона.

  В момента Ваня Панайотова е генерален мениджър на L’Oréal Румъния, като от началото на март месец отговорностите й се разширяват и в страните от региона Адриатика-Балкани. Тя ще отговаря едновременно за хъб L’Oréal Adria-Balkan и за Румъния.

  Ваня е българка с богат опит, натрупан в продължение на повече от 20 години в FMCG сектора и има впечатляваща кариера в управлението на международни компании и мащабни предприемачески начинания. Тя започва кариерата си в Procter & Gamble и продължава в Mondelez International, където заема длъжности с нарастващи отговорности в Източна Европа, Африка и Средния Изток. През 2017 се установява в Румъния като Генерален мениджър на Orbico.

  Kъм L’Oréal Group тя се присъединява през 2018 на позицията генерален мениджър на L’Oréal Румъния. Като завършен лидер със задълбочени познания за страните от региона Адриатика-Балкани, Ваня ще обедини енергиите на двете дружества с цел увеличаване на пазарния дял на L’Oréal във всички страни, които попадат в сферата на новите й отговорности.

  Коментирайки новото назначение, Ваня Панайотова споделя: „Истински се вълнувам от бъдещето на L’Oréal Adria-Balkan и съм особено щастлива, че ще ръководя един прекрасен и мотивиран екип. Очаквам заедно всеки ден да допринасяме за мисията на компанията - да доставя красота на всекиго, в целия регион.“

  Бриджит Стрелър ще продължи успешната си кариера в L’Oréal като Генерален мениджър за хъба Чехия, Словакия и Унгария, считано от 1 март. Нейната мениджърска кариера в компанията стартира като генерален директор за Балканите през 2004 г. с отговорността да създаде филиали на L’Oréal в Сърбия и България. Бриджит ръководи успешно клъстера Адриатика и Балкани над 15 г. и завоюва за L’Oréal позиции на безспорен лидер в региона.

  В момента тече процесът на предаване на работата между Ваня Панайотова и Бриджит Стрелър, а промяната ще бъде в сила официално от 1 март 2020.

  L’Oréal присъства в региона като хъб L’Oréal Adria-Balkan. Структурата на хъба включва три клона – L’Oréal Adria (Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина и експортните пазари на Северна Македония, Албания, Косово, Черна Гора), L’Oréal Balkan (Сърбия) и L’Oréal България. В страните от региона Adria-Balkan се предлагат 22 бранда на L’Oréal и широка гама продукти от категориите грижа за кожата, грижа за косата, бои за коса, грим и парфюми чрез всички канали в целия регион.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  Банките у нас отчитат спад от 43% на печалбата си през първите 8 месеца на 2020
  През август депозитите в банковата система достигат 100 млрд. лв.
  преди 5 часа
  Google ще плати 1 млрд. долара на издатели за новини
  Медии отдавна се борят с търсачката за компенсация за използване на съдържанието им
  преди 6 часа
  преди 7 часа
  Получени са 12 заявления за държавна помощ за чартърни полети
  От Министерството на туризма очакват мярката €35 на седалка да подпомогне зимния сезон
  преди 7 часа
  Програма ще помага на български компании при навлизането им на международните пазари
  Програмата ще предостави серия от лекции с теоретична и практическа част за 15 български компании, за да разви експортния им потенциал
  преди 8 часа
  ЕК откри наказателна процедура срещу Великобритания
  Причината е британски законопроект, който нарушава постигнатото споразумение за Brexit