събота, 06 юни 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1770 прочитания

  Пламена Бургуджиева поема ръководството на Softline в България

  27 април 2020, 11:42 a+ a- a

  От април 2020 Пламена Бургуджиева поема ръководството на ИТ компанията Softline в България. В ролята си наCountry manager тя ще отговаря за стратегията, планирането и управлението на Softline България, както и за поддържането на растежа и осигуряването на най-високо качество на услугите в областта на дигиталната трансформация и киберсигурност. Компанията е един от 10-те глобални стратегически партньори на Майкрософт, като нейния основен фокус са облачните решения и киберсигурността, развитието на ИТ стратегии и управление на ИТ услуги.

  Пламена Бургуджиева е с над 15 години опит в ИТ сферата. Завършва „Маркетинг“ в УНСС и „Бизнес администрация“ в Huron University в Лондон. Професионалният й път започва в EMAP Advertising Youth & Women’s Creative Solutions в Лондон, преминава през Българска телекомуникационна компания, където заема длъжността „Key Account Manager“. От 2007 до 2018 отговаря за „Публичен сектор“ в Майкрософт България, а през 2018 става част от екипа на Softline, заемайки позицията „Мениджър развитие пазари“ за България.

  Само за две години Softline България се превръща в най-бързо развиващият се пазар за цяла Източна Европа, позиционирайки компанията като доверен ИТ консултант в различни сектори като: малък и среден бизнес, публичен сектор, образование и големи предприятия предимно във финансовата индустрия.

  „Сред ключовите фактори за изключителният растеж на Softline в България са личните постижения на Пламена. Познаването в дълбочина на ИТ индустрията в комбинация с внимателен и персонален подход спечелиха доверието на нашите основни клиенти. Нейната отдаденост и фокусиране върху нуждите на всеки потребител направиха Softline доверен партньор на много български компании. Пламена Бургуджиева демонстрира лидерство, амбиция и изобретателност далеч отвъд основната си роля в развитието на бизнеса. Изключителните й междуличностни умения я правят идеален лидер за бързо развиващият се, талантлив и отдаден български екип", сподели Золтан Месарош, генерален директор на Softline за Източна Европа.

  „Искрено съм развълнувана от възможността да ръководя и развивам услугите на компанията на силен пазар като българския. Очаквам с нетърпение възможностите, които стоят пред нас и пред клиентите ни, особено в тези динамични и предизвикателни за дигиталния свят дни. Уверена съм, че заедно със силният и опитен екип, който имам, ще бъдем успешни в работата си и още по близо до нашите клиенти и партньори“, допълни Пламена Буруджиева.

  В световен мащаб Softline е сред лидерите в процесите на дигитална трансформация за партньори и клиенти от Северна и Южна Америка, Югоизточна Азия, Русия и Източна Европа. Приходите на компанията за 2017 надхвърлят 1,19 млрд. долара, със среден ръст на продажбите в Softline Group от над 30% през последните 10 години. Продължителният растеж на Softline продължава и през 2018 и приходите надхвърлят 1,27 млрд. долара. За 25 години ИТ компанията може да се похвали с бизнес в 50 страни и офиси в 95 града. Softline обслужва над 60 хиляди SMB клиенти и корпорации както от частния, така и от публичния сектор, като близо 5 000 специалисти помагат на клиенти и партньори да се ориентират в постоянно променящата се дигитална среда. С приходи от над 1 млрд. долара годишно, Softline все още действа като стартъп на новите пазари.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 18 часа
  Съдът потвърди избора на концесионер на летище София
  Консорциум „Соф кънект“ с летищен оператор „Мюнхен“ остава концесионер
  преди 18 часа
  Спад на безработицата в САЩ през май
  Икономиката е добавила 2,5 млн. работни места за месец
  преди 19 часа
  Външните граници на ЕС остават затворени поне до 1 юли
  Повечето държави в ЕС ще премахнат проверките по вътрешните граници до 15 юни, а останалите - до края на месеца
  преди 19 часа
  Проверяваме за фишове за нарушения по пътя електронно
  Агенцията за електронно управление с 2 нови услуги
  преди 19 часа
  СЗО: Пандемията от Covid-19 продължава да се разраства
  Втора вълна на заболяването не е неизбежна, заяви говорител на организацията