неделя, 23 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7979 прочитания

  Христо Манов поема ръководството на AVON в Централна Европа

  Българинът ще ръководи представянето на AVON в 18 европейски държави
  09 май 2012, 10:25 a+ a- a

  Христо Манов поема поста Вицепрезидент за Централна Европа на козметичния гигант AVON. Българинът ще ръководи представянето на AVON в 18 европейски държави - Албания, Босна, България, Естония, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Финландия, Хърватия, Черна гора и Чехия.

  Христо Манов има богат опит в сферата на продажбите, управлението на връзките с клиенти, както и в разработването на стратегии за бизнес развитие. Той се присъединява към екипа на AVON като Изпълнителен директор на AVON България. Само за три години Христо Манов разширява бизнеса на компанията с над 50%. Търговското постижение на екипа му е отличено с две награди – „Трансформация на бизнес модел” през 2005 и „Развитие на талантите” през 2006. 

  В периода 2007-2009 Христо Манов е Изпълнителен директор на AVON Русия, а впоследствие заема същата длъжност за целия източноевропейски регион. Под негово ръководство Русия, Украйна, Грузия, Казахстан и Киргизстан стават основни двигатели за разрастване на бизнеса с цели 40% за период от 3 години. В Русия AVON се превръща в козметична марка №1 и третия по големина пазар на компанията. За изключителни бизнес постижения Русия и Украйна са отличени със специалната награда на Председателя на борда на директорите на AVON.

  Преди да се присъедини към AVON, Христо ръководи българския офис на Xerox в продължение на 10 години. В Xerox той достига позиции като Старши мениджър „Операции” за Европа и Азия, Изпълнителен директор за Унгария, Управляващ директор за Дания и Генерален мениджър на Xerox за Скандинавския регион.

  Христо Манов има магистърска степен по „Телекомуникации и инженеринг” от Технически Университет - София. Завършва и магистърска програма по „Бизнес администрация” с академично отличие. Христо е женен и е баща на две дъщери. Като любител на силните усещания, той практикува фрийрайд спускане и ветроходство, като притежава сертификат за управление на яхта. Любовта към пътуванията го отвежда до повече от 100 държави по света.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  преди 2 дни
  България пое ротационното председателство на Съвета на гуверньорите на ЕИБ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, в качеството си на гуверньор за България на ЕИБ, е новият ротационен председател на Съвета на гуверньорите на финансовата институция
  преди 2 дни
  21 юни 2024, 11:37
  Предстои четвъртото издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“
  Тази година освен научни работилници, интераĸтивни изложения и разговори с учени от различни области на науката програмата ще предложи и среща с астронавта Майкъл Лопес-Алегрия
  21 юни 2024, 10:54
  Българският INSAIT изпреварва Kеймбридж, Корнел и Технион на знаков форум за AI
  Сред авторите се записва името на един от най-младите участници в историята на CVPR – единадесетокласничката Рени Паскалева