неделя, 26 март 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7702 прочитания

  Христо Манов поема ръководството на AVON в Централна Европа

  Българинът ще ръководи представянето на AVON в 18 европейски държави
  09 май 2012, 10:25 a+ a- a

  Христо Манов поема поста Вицепрезидент за Централна Европа на козметичния гигант AVON. Българинът ще ръководи представянето на AVON в 18 европейски държави - Албания, Босна, България, Естония, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Финландия, Хърватия, Черна гора и Чехия.

  Христо Манов има богат опит в сферата на продажбите, управлението на връзките с клиенти, както и в разработването на стратегии за бизнес развитие. Той се присъединява към екипа на AVON като Изпълнителен директор на AVON България. Само за три години Христо Манов разширява бизнеса на компанията с над 50%. Търговското постижение на екипа му е отличено с две награди – „Трансформация на бизнес модел” през 2005 и „Развитие на талантите” през 2006. 

  В периода 2007-2009 Христо Манов е Изпълнителен директор на AVON Русия, а впоследствие заема същата длъжност за целия източноевропейски регион. Под негово ръководство Русия, Украйна, Грузия, Казахстан и Киргизстан стават основни двигатели за разрастване на бизнеса с цели 40% за период от 3 години. В Русия AVON се превръща в козметична марка №1 и третия по големина пазар на компанията. За изключителни бизнес постижения Русия и Украйна са отличени със специалната награда на Председателя на борда на директорите на AVON.

  Преди да се присъедини към AVON, Христо ръководи българския офис на Xerox в продължение на 10 години. В Xerox той достига позиции като Старши мениджър „Операции” за Европа и Азия, Изпълнителен директор за Унгария, Управляващ директор за Дания и Генерален мениджър на Xerox за Скандинавския регион.

  Христо Манов има магистърска степен по „Телекомуникации и инженеринг” от Технически Университет - София. Завършва и магистърска програма по „Бизнес администрация” с академично отличие. Христо е женен и е баща на две дъщери. Като любител на силните усещания, той практикува фрийрайд спускане и ветроходство, като притежава сертификат за управление на яхта. Любовта към пътуванията го отвежда до повече от 100 държави по света.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  24 март 2023, 16:49
  Πpи зaмянaтa нa лeвa c eвpo заплатата ми, ако е 1500 лв., ще стане ли автоматично 1500 евро?
  От Българска народна банка обясняват след като се въведе еврото, как ще се превалутират заплатите
  24 март 2023, 16:23
  Представиха сайта за за наблюдение на цените на основни хранителни продукти
  Към момента са включени около 30 основни хранителни продукта
  24 март 2023, 13:11
  НСИ отчете спад на цените на жилищата в София
  Понижението е за последното тримесечие на 2022
  24 март 2023, 12:14
  2200 турски компании са създали над 4500 работни места у нас
  2 големи турски компании са инвестирали в Индустриален логистичен парк Бургас, а турски ИТ компании си сътрудничат с фирми в града
  24 март 2023, 11:05
  За първи път: Европа на едно ниво със САЩ по инвестиции в стартъпи в ранен етап на развитие
  Нова платформа за таланти в „дълбоките технологии“ ще насърчи новаторите да изберат да развиват бизнес в Европа, обяви Мария Габриел в САЩ