петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2417 прочитания

    Сара Геруек е новият технологичен директор на AtScale

    Тя е съосновател на американската софтуерна компания и дойде за първи път в България през март миналата година
    24 юни 2020, 13:27 a+ a- a

    Сара Геруек е новият технологичен директор на AtScale, съобщиха от американската софтуерна компания, която вече втора година разраства своя технологичен център в София.

    Сара е съосновател на американската софтуерна компания и носител на престижното отличие „Топ жена в облачните технологии за 2018 година“.

    Геруек е човекът, който още в началото на 2019 г. лично се зае с привличането на най-добрите дивелъпъри за екипа на AtScale в София. В края на март миналата година тя дойде за първи път в България, за да участва в обучението на най-новите програмисти в тима и да проведе голяма част от интервютата с бъдещите попълнения за българския офис, в който се инвестират 25 млн. долара.

    Геруек играе важна роля в проектирането и разработването на технологията на компанията, установяването на нейното глобално присъствие и превръщането ѝ в лидер във виртуализацията на данни. 

    „Като един от най-талантливите технически лидери, с които съм работил  – а аз съм имал късмета да работя с едни от най-добрите – Сара е отговорна за превръщането на визията за създаването на AtScale в реалност“, каза изпълнителният директор на компанията Кристофър Линч. „Време е тя да стъпи под светлината на прожекторите, докато продължаваме по амбициозния си път на модернизиране на бизнес анализа с нашия интелигентен слой за виртуализация на данни“, допълнва Линч. 

    „Малко компании имат история на успеха като тази на AtScale и съм щастлива да бъда част от нея. Основавайки компанията с Дейв Мариани, винаги съм вярвала в потенциала на това, което можем да постигнем. Вълнуващо е днес да виждаме как различните индустрии разбират стратегическото значение на данните и как AtScale става пазарен лидер в модернизирането на технологиите за бизнес разузнаване“, сподели Геруик. 

    Преди да основе AtScale през 2013 г. със свои съмишленици и пионери от Google, IBM и Microsoft Геруек е част от екипа на Yahoo!. Първоначално се занимава с дизайна и разработването на системите за анализ на данни на компанията, а година по-късно става главен архитект. През 2019 г. Геруек, която притежава три патента в областта на бързия анализ на данни, се нареди в топ 10 на жените предприемачи в облачните технологии за предишната 2018-а година. Отличията са на консорциума с нестопанска цел CloudNOW и са финансирани от Facebook, Google и Intel.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 3 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 19 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 20 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 20 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство