събота, 26 септември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  830 прочитания

  Сара Геруек е новият технологичен директор на AtScale

  Тя е съосновател на американската софтуерна компания и дойде за първи път в България през март миналата година
  24 юни 2020, 13:27 a+ a- a

  Сара Геруек е новият технологичен директор на AtScale, съобщиха от американската софтуерна компания, която вече втора година разраства своя технологичен център в София.

  Сара е съосновател на американската софтуерна компания и носител на престижното отличие „Топ жена в облачните технологии за 2018 година“.

  Геруек е човекът, който още в началото на 2019 г. лично се зае с привличането на най-добрите дивелъпъри за екипа на AtScale в София. В края на март миналата година тя дойде за първи път в България, за да участва в обучението на най-новите програмисти в тима и да проведе голяма част от интервютата с бъдещите попълнения за българския офис, в който се инвестират 25 млн. долара.

  Геруек играе важна роля в проектирането и разработването на технологията на компанията, установяването на нейното глобално присъствие и превръщането ѝ в лидер във виртуализацията на данни. 

  „Като един от най-талантливите технически лидери, с които съм работил  – а аз съм имал късмета да работя с едни от най-добрите – Сара е отговорна за превръщането на визията за създаването на AtScale в реалност“, каза изпълнителният директор на компанията Кристофър Линч. „Време е тя да стъпи под светлината на прожекторите, докато продължаваме по амбициозния си път на модернизиране на бизнес анализа с нашия интелигентен слой за виртуализация на данни“, допълнва Линч. 

  „Малко компании имат история на успеха като тази на AtScale и съм щастлива да бъда част от нея. Основавайки компанията с Дейв Мариани, винаги съм вярвала в потенциала на това, което можем да постигнем. Вълнуващо е днес да виждаме как различните индустрии разбират стратегическото значение на данните и как AtScale става пазарен лидер в модернизирането на технологиите за бизнес разузнаване“, сподели Геруик. 

  Преди да основе AtScale през 2013 г. със свои съмишленици и пионери от Google, IBM и Microsoft Геруек е част от екипа на Yahoo!. Първоначално се занимава с дизайна и разработването на системите за анализ на данни на компанията, а година по-късно става главен архитект. През 2019 г. Геруек, която притежава три патента в областта на бързия анализ на данни, се нареди в топ 10 на жените предприемачи в облачните технологии за предишната 2018-а година. Отличията са на консорциума с нестопанска цел CloudNOW и са финансирани от Facebook, Google и Intel.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 17 часа
  ЕК предлага нов пакет за цифровите финансови услуги
  Комисията предложи за първи път ново законодателство за криптоактивите
  преди 17 часа
  Tesla съди администрацията на Тръмп
  Производителят иска да премахне забраната за внос на хардуер за автомобилите им
  преди 19 часа
  Борисов: Няма да се правят КПП-та, няма да се затварят градове
  Тенденцията в страната ни е за намаляване на новозаразените за разлика от Европа, където увеличението е 22% за последните 2 седмици
  преди 20 часа
  КНСБ поиска по 15% ДДС и данък върху доходите
  Синдикатите предлагат и въвеждане на еднократен данък богатство за 2020 г.
  преди 21 часа
  Близо 40% от мениджърите на места за настаняване планират увеличаване на персонала
  Близо 35% от управителите отчитат увеличение на приходите през август, показват данни на НСИ