вторник, 29 септември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3084 прочитания

  Теодор Жеков ще е главен изпълнителен директор за 1 месец на Adecco България

  Победителите във всяка от 47-те държави в глобалната мрежа на Adecco ще работят с истинските изпълнителни директори на компанията
  25 юни 2020, 11:52 a+ a- a

  Теодор Жеков бе избран за “CEO for One Month“ на Adecco България в тазгодишното издание на едноименната инициатива на компанията. 

  Програмата дава възможност на младите хора да развият и покажат своя лидерски потенциал, да научат какво е необходимо, за да станеш успешен бизнес лидер и да придобият умения и опит, необходими за старта на кариерата им. Победителите във всяка от 47-те държави в глобалната мрежа на Adecco ще работят с истинските изпълнителни директори на компанията в рамките на месец. Инициативата се провежда за осма поредна година, като броя на кандидатствалите през 2019 г. е 260 000 души.

  Селекционният процес стартира с изпращане на автобиография и включваше няколко етапа – тестове, интервюта по телефон и Skype. При много оспорвана конкуренция до финалния етап в България бяха допуснати 6-ма кандидати. Най-добре представилите се във виртуалното разискване на различни казуси стигнаха до лично интервю с изпълнителния директор на Adecco за България и Гърция Константинос Милонас. Така за позицията CEO за един месец бе избран 22-годишния Теодор Жеков. Теодор е родом от Димитровград, завършва бизнес администрация в Ротердам, Нидерландия, а в момента е в магистърска програма по стратегически мениджмънт.

  В рамките на месец той ще има възможността да работи рамо до рамо с Константинос Милонас и да се запознае с вътрешните процеси на компанията, работата с клиенти и ръководенето на екипи, да почерпи опит от една от най-големите компании в областта на човешките ресурси.

  „Когато разбрах за възможността да науча за бизнеса през очите на изпълнителен директор, си казах, че няма как да изпусна този шанс. Всъщност ученето започна още със старта на селекционния процес. Различните етапи и задачи в подбора, ме накараха да се замисля сериозно над себе си, кои са моите силни страни и как мога да ги използвам, за да допринеса за развитието на една компания. Най-силно бях впечатлен от разговора ми с г-н Милонас. Успяхме да обсъдим както теми от бизнеса, така и ситуации от живота, които не са пряко свързани с него. Тогава разбрах, че при него работата и животът се сливат в едно, което ме накара да се замисля над моите бъдещи планове. Очакванията ми за предстоящия месец са да науча много за работата в Adecco, да се запозная с млади и интелигентни хора и да разбера за динамичността и отговорността на това да бъдеш изпълнителния директор.“, разказа Теодор. 

  След като бъде избран “CEO for One Month“ на национално ниво, надпреварата продължава, за да бъде селектиран глобален изпълнителен директор на компанията. Десет от всички талантливи кандидати на локално ниво ще бъдат избрани да посетят лагер за обучения, за да тестват своите умения, свързани със сътрудничество и иновации. На следващия етап само един от всички „национални лидери за един месец“ ще бъде избран да работи заедно с главния изпълнителен директор на The Adecco Group Ален Дьохаз в Цюрих, Швейцария.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  преди 2 часа
  ЕС добави още 4 държави към „Червения списък“
  Това са държави с над 120 инфектирани с Covid-19 на 100 000 души население
  преди 4 часа
  Докъде стигна процесът на дигитализация у нас?
  Анализ на БСК показва в каква степен обществото и икономиката са премнинали към дигитален формат и къде сме ние спрямо региона на ЦИЕ
  преди 5 часа
  Scalefocus е най-новият партньор на ТУ София
  Компанията дари лаборатория на висшето учебно заведение
  преди 6 часа
  Близо 40% спад на пътуванията на българи в чужбина през август
  Близо 70% по-малко чужденци са посетили страната ни, половината от пристигналите у нас са преминали транзитно, показват данните на НСИ