петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1727 прочитания

    Кристиана Стоянова и Тодор Рогошев са новите български младежки делегати към ООН

    Позицията на младежки делегат към ООН съществува в около 40 държави от целия свят
    06 юли 2020, 09:11 a+ a- a

    Новите младежки представители на България към ООН с мандат 2020-2021 година са Кристиана Стоянова и Тодор Рогошев. Това стана ясно след провеждането на финалния четвърти кръг от националния конкурс за избор на младежките ни делегати, съобщиха от Дружеството за ООН в България  Заместник-министърът на външните работи Милен Люцканов приветства новата двойка делегати по време на тържествена церемония в Министерството на външните работи.

    Кристиана Стоянова е завършила бакалавър „История” и магистър „Кризи, конфликти и дипломация” в Софийски университет, както и магистър Международни отношения в Утрехтския университет. По време и след образованието си е участвала в различни обмени и стажове, сред които в Българския културен институт в Рим, българското посолство в Хага, както и в Генерална дирекция „Образование, младеж, спорт и култура” на Европейската комисия.

    Тодор Рогошев е възпитаник на Юридическия факултет на Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски“, като основните му професионални интереси са международното право и международните отношения.  Понастоящем е доброволец към Асоциация „Голям Брат Голяма Сестра“ и е член на управителните съвети на сдруженията с нестопанска цел „Център за Международно Право – Ерга Омнес“, „Клуб Дебати – Пловдив“ и „Център за Разрешаване на Спорове  –  Пловдив“.

    Двамата български младежки делегати към ООН са с мандат от 18 месеца и се включват в делегацията на страната ни към Общото събрание на ООН и Комисията по социално развитие на Икономическия и социален съвет на ООН.

    Националният конкурс за избор на „Български младежки делегати към ООН” се организира за четиринадесета поредна година от Дружеството за ООН в България в сътрудничество с МВнР. След 3-месечна селекционна процедура в 4 кръга, осемте финалисти представиха проект на реч, както и своята мотивация за бъдещия си мандат пред 12-членна комисия. 

    Позицията на младежки делегат към ООН съществува в около 40 държави от целия свят. С Програмата България се нарежда сред страните лидери в световен и европейски план, които разпознават младите хора като равностоен партньор в процеси на вземане на решения на национално и международно равнище.

    Тази година се навършват 75 години от създаването на ООН, като и 65 г. от членството на България в международната организация.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 10 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 14 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 15 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 16 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам