сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2180 прочитания

    Грегор Протокар става главен оперативен директор за Югоизточна Европа на SAP

    Той ще продължи да ръководи SAP Словения
    07 юли 2020, 11:39 a+ a- a

    От месец юли 2020 г. SAP въвежда обновена организационна структура, за да продължи устойчивото си и единно присъствие в Украйна, Румъния, България, Словения, Хърватия, Сърбия, Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Молдова и Черна гора. 

    Грегор Протокар, който продължава да ръководи SAP Словения, е повишен в регионалната позиция на главен оперативен директор за Югоизточна Европа. Г-жа Йозефин Гала заема длъжността на управляващ директор за новосформирания клъстър от държави. Йозефин се премества от Ханой, Виетнам в Букурещ, Румъния. Мениджърският екип ще бъде отговорен за прилагането на новата регионална стратегия и успешното функциониране на компанията в 12-те държави, в които работят общо 1935 служители.

    Грегор Протокар пое ръководството на SAP Словения преди четири години. Той ще продължи да заема ролята на управляващ директор на SAP Словения, но от този момент ще работи и като главен оперативен директор в страните от Югоизточна Европа, и ще си сътрудничи тясно с Йозефин Гала.

    „Уверен съм, че богатият международен опит на Йозефин, придобит на територията на 3 континента, силните ѝ лидерски умения и нейният енергичен характер, съчетани с местния опит и знания на Грегор, ще стартират нова глава в региона, който предлага голям потенциал за по-нататъшно развитие“, приветства новите лидери Том Киндерманс, управляващ директор на SAP в Централна и Източна Европа. 

    „Новата бизнес организация на глобално ниво е продължение на планираната трансформация, която е с по-голям фокус върху нашите клиенти. В същото време тя представлява и възможност за местния пазар да свърже комуникационни канали, продуктови стратегии, и да интегрира нашето портфолио от услуги. С това се завръщаме към основната ни мисия - да помогнем на бизнеса да работи по-добре. Аз също виждам това като възможност за растеж", подчерта Протокар. „Облачното портфолио на SAP ще бъде основата за по-нататъшното развитие в региона. Междувременно, стратегическите продуктови области ще включват управление на потребителския опит, добро управление на човешките ресурси, интелигентно управление на финансовите ресурси, стратегически поръчки и усъвършенствани аналитични инструменти. Това ще бъде особено важно за компаниите в момент, в който сме изправени пред последствията от пандемията с COVID-19 “, добави той.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 11 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 12 часа
    преди 12 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 15 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 15 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд