неделя, 01 ноември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1860 прочитания

  Новият главен изпълнителен директор на L’Oréal Group е Никола Йеронимус

  Той ще встъпи в длъжност на 1 май 2021 година
  15 октомври 2020, 15:35 a+ a- a

  Завършил ESSEC през 1985 г., Никола Йеронимус се присъединява към L'Oréal през 1987 г. като продуктов мениджър. През 1993 г. става маркетингов директор на Laboratoires Garnier. През 1998 г. става генерален мениджър на отдела Garnier Maybelline във Великобритания. През 2000 г. е назначен за генерален директор на L'Oréal Paris, Франция, а след това за международен генерален директор на L'Oréal Paris. През 2005 г. става генерален директор на L'Oréal Мексико. През януари 2011 г. е назначен за президент L’Oréal Luxe, роля, която заема до края на 2018 г. През 2013 г. той поема длъжността Президент на отдела за селективни подразделения (лукс, активна козметика, професионални продукти). През май 2017 г. той е назначен за заместник главен изпълнителен директор, отговарящ за дивизиите.

  Козметичната компания L’Oréal Group ще има нов главен изпълнителен директор от 1 май 2021 г. Никола Йеронимус, заместник главен изпълнителен директор на L’Oreal, ще замени Жан-Пол Агон на поста CEO. Решението бе взето от Управителния съвет на Групата на заседание на 14 октомври 2020 г. под председателството на Агон и съгласно препоръките на Комитета по назначенията и управлението.

  Жан-Пол Агон

  Промяната е продиктувана от стриктния устав на компанията, който не предвижда никакво изключение от законната възраст за пенсиониране от 65 години. Съгласно него, Жан-Пол Агон трябва да предаде поста на главен изпълнителен директор до юли 2021 г.

  В този контекст Управителният съвет гласува и одобри идеята да разграничи функциите на председател и главен изпълнителен директор. Това направи възможно решението на Съвета да поднови мандата на Жан-Пол Агон като председател на Групата – позиция, която той заема от 2011 г., и да назначи Никола Йеронимус за главен изпълнителен директор.

  Никола Йеронимус е доказан професионалист, който се присъединява към L’Oréal преди 33 години и е прекарал цялата си кариера в Групата, в много страни и подразделения. Той е заместник главен изпълнителен директор, отговарящ за различните дивизии, от 2017 г.

  Инженер по образование, Барбара Лавернос е възпитаник на l'Ecole des Hautes Etudes d'Ingénieur (HEI Франция). Тя се присъединява към L’Oréal преди 29 години като търговец в завода в Олней, а след това става ръководител на снабдяването на фабриката за гримове и аромати Ormes и директор на завода във Франция, Рамбуйе. През 2004 г. Барбара Лавернос става главен глобален директор за доставките за групата L’Oréal. През 2012 г. е назначена за управляващ директор на бизнеса за туристически продукти на дребно в цял свят. През 2014 г. става главен оперативен директор и член на Изпълнителния комитет. Тя управлява цялата продуктова верига от проектирането на опаковки, снабдяването, производството до световната верига за доставки. Също така ръководи глобалната IT стратегията на групата и глобалните IT екипи като част от проекта за трансформация към технологична красота (Beauty Tech). Тя ще стане Президент на отдела за научни изследвания, иновации и технологии от февруари 2021 г.

  Софи Белон, председател на Комисията по назначения и управление и независим директор, коментира: „Нашата комисия работи повече от 18 месеца по плана за бъдещото управление на L'Oréal и за наследяване на Жан-Пол Агон като главен изпълнителен директор. Действахме, водени от желанието да бъдем перспективни, обективни и взискателни. След като проучи основните предизвикателства за Групата през следващите години, комисията избра няколко кандидати както мъже, така и жени, с нужните умения и качества, за да се справят успешно с тези предизвикателства, и ги интервюирахме. Никола Йеронимус се очерта като най-легитимния кандидат за наследник на Жан-Пол Агон на поста главен изпълнителен директор. Поради това, неговото назначение беше препоръчано на Управителния съвет с пълното съгласие на Жан-Пол Агон.“ 

  Освен това, по време на разговорите си с Комисията по назначенията и управлението, Жан-Пол Агон - със съгласието на Съвета на директорите и пълната подкрепа на Никола Иеронимус, е пожелал да заеме ролята на заместник главен изпълнителен директор, позиция, заемана от Никола Йеронимус от 2017 г. Барбара Лавернос, която ще ръководи отдела на Групата за изследвания, иновации и технологии от февруари 2021 г., също ще бъде назначена за заместник главен изпълнителен директор на 1 май 2021 г.

  Промените в мениджмънта ще влязат в сила на 1 май 2021 г. с решение на Управителния съвет на Годишното общо събрание на компанията, планирано за 20 април 2021 г. Това ще бъде общо събрание, което ще бъде свикано специално да назначи Никола Йеронимус за главен изпълнителен директор, който ще одобрява и политиката на възнагражденията.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  преди 1 ден
  Германия обяви цялата територия на България за рисков регион
  От 1 ноември ще има ограничителни мерки за пътуващите от страната ни граждани
  преди 1 ден
  ЕС отпуска €220 млн. за трансфер на пациенти с Covid-19
  Обстановката в Европа е много сериозна, трябва да действаме незабавно и в синхрон, заяви Урсула фон дер Лайен
  преди 1 ден
  В Бургас вече има детски научен и енергиен център „ПланeтУм“
  Той се намира в сградата на Морската гара и е част от обновената зона около пристанището на града
  преди 2 дни
  Над 18% ръст на френската икономика през 3-то тримесечие
  Френската централна банка очаква нов спад през последната четвърт на годината