петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2648 прочитания

    Нов топ мениджмънт в УНИКА България

    Дружеството започва процес на стратегическа трансформация
    20 ноември 2020, 11:15 a+ a- a

    Николай Генчев става президент на Надзорния съвет на УНИКА България

    В УНИКА България (ЗК “УНИКА“ АД и ЗК „УНИКА Живот“), като част от УНИКА груп, която присъства на застрахователния пазар в 18 страни и е номер 5 от застрахователните компании в ЦИЕ, стартира процес на стратегическа трансформация. Целта е компанията все повече да ориентира продуктите и услугите си към клиентските потребности и предпочитания. Водени от това желание, целият бизнес на УНИКА ще бъде структуриран около три Бизнес модела (Ритейл бизнес, Корпоративен и Афинити бизнес и Банково застраховане). Трансформацията има за цел да хармонизира процесите на дъщерните компании на 15-те пазара в Централна и Източна Европа.

    В сила от 1 януари 2021 ще започне работа ново висше ръководство на УНИКА България. Николай Генчев, който е главен изпълнителен директор на УНИКА България в продължение на 11 години, e номиниран за председател (президент) на Надзорния съвет на УНИКА България, както и за същата позиция в дружества от групата УНИКА в още четири държави (Босна и Херцеговина, Хърватия, Черна гора и Сърбия). В новата си функция той ще отговаря за развитието на бизнеса в целия регион.

    Борис Паличев е номиниран за длъжността изпълнителен директор и генерален мениджър на УНИКА България. Той се присъединява от екипа на ДЗИ (част от Групата KBC), където е заемал длъжността изпълнителен директор Финанси и Риск, като преди това е бил дългогодишен член на управленския екип на УНИКА България и УНИКА Груп Aвстрия.

    Лоран Жомот е номиниран за изпълнителен директор Финанси и Риск. Той се присъединява от екипа на AXA Чехия и Словакия към екипа на УНИКА България, след придобиването на дъщерните дружества на френската компанията в Полша, Чехия и Словакия през октомври тази година.

    Димитър Тонев, досегашен изпълнителен директор Застрахователни техники, ще поеме функцията на изпълнителен директор Операции и Информационни технологии.

    На изпълнително ниво, реализирането на Бизнес моделите ще бъде представлявано от Албена Георгиева за Корпоративен и Афинити бизнес и Ивана Димова за Банково застраховане.

    „УНИКА България е в много добра изходна позиция за преминаване на следващото ниво. Новата структура ще ни позволи да използваме натрупаните уменията и мащаба си, за да осигурим нужното качество на услугите си за нашите клиенти. Гордея се, че съм част от това начинание.”, коментира Николай Генчев, президент на Надзорния съвет.

    „Новата организация е изцяло насочена към нашите клиентите, като ще ни даде възможност да споделяме познания и технологични решения в цялата Група и така да управляваме по-ефективно и бързо процесите си.“, споделя Борис Паличев, генерален мениджър на УНИКА България.

    УНИКА е една от водещите застрахователни компании в Централна и Източна Европа. Около 20 000 служители и ексклузивни партньори обслужват над 10,1 милиона клиенти в 18 държави. УНИКА е втората по големина застрахователна група в Австрия и оперира на 15 пазара в Централна и Източна Европа: Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Косово, Македония, Черна гора, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия и Украйна. Групата УНИКА включва и застрахователни компании в Швейцария и Лихтенщайн.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 54 минути
    БСК: От 2030 най-малко 30% от пластмасовите опаковки ще трябва да се рециклират
    Системи за връщане на бутилки и кенчета предвиждат регулации на ЕП
    преди 1 час
    Mazda и Panasonic сключиха споразумение за доставка на батерии
    Panasonic Energy произвежда батерии и за Tesla
    преди 1 час
    Проучване: 1/3 от финансовите директори в ЦИЕ тестват решения с GenAI
    Намирането на служители с правилните компетентности е най-голямото предизвикателство при въвеждането на AI, показва анкета на Deloitte
    преди 2 часа
    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.
    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS
    преди 3 часа
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research