петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1130 прочитания

    Емилиано Стайнфл стана част от генералния съвет на Конфиндустрия България

    Той има над 25 години стаж в банковия сектор
    23 ноември 2020, 11:39 a+ a- a

    Емилиано Стайнфл, директор на Международния център на УниКредит Булбанк, стана част от генералния съвет на Конфиндустрия България. Конфиндустрия България е консултативен Комитет на Италианското Предприемачество в България. Целта е периодично да се събират най-важните италиански фирми, присъстващи в България и да се създаде организация, която да селектира най-големите представители на италианското предприемачество.

    Емилиано Стайнфл е част от екипа на УниКредит Булбанк от 2016 г., поемайки управлението на Международния център на банката. Центърът осигурява подкрепа в откриването на нови възможности, както за международни и мултинационални компании, заинтересовани от българския пазар, така и български компании, планиращи да изнасят към други страни. Екипът на Международния център е изграден от специалисти, владеещи различни езици, със задълбочени познания за местния пазар. 

    Като част от генералния съвет на Конфиндустрия България Емилиано Стайнфл ще подпомага дейността и партньорството на приблизително 300 фирми-членове. 

    Емилиано Стайнфл е роден в Рим, Италия. Там завършва с пълно отличие Правния факултет на университета La Sapienza, след което специализира Право на европейските общности в ISTUD (Institute of Management Studies), както и Банково дело и финанси в университета Luiss.

    В допълнение към богатия европейски и междукултурен опит, Емилиано има над 25 години стаж в банковия сектор – 13 от които в УниКредит Груп. Преди да се присъедини към екипа на УниКредит Сърбия, където в периода от 2010 до 2013 година ръководи Управление „Корпоративно банкиране и международни клиенти“, е работил в няколко страни от Централна и Източна Европа, успешно изпълнявайки различни задачи, както на ниво дирекция, така и в клонова мрежа. Преди да замине за Сърбия - Емилиано е бил в ролята на Директор на cross-border управлението на Хипоферайнсбанк, член на УниКредит в Германия.

    През юли 2013 година е назначен за Главен изпълнителен директор и президент на Управителния борд на УниКредит Лизинг Сърбия, като в периода от септември 2014 година до януари 2016 година той изпълнява и ролята на председател на Управителния съвет на Асоциацията на лизинговите компании на Сърбия.

    Емилиано Стайнфл говори италиански, английски, сръбски и хърватски. Има познания по немски и словашки. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 10 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 14 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 15 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 16 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам