вторник, 19 януари 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  519 прочитания

  Борис Трупчевич е новият главен изпълнителен директор на FOREO

  Той има над 25 години опит и ще заеме длъжността в началото на 2021 г.
  08 декември 2020, 12:17 a+ a- a

  FOREO, шведската технологична компания, предлагаща висок клас иновативни козметични продукти, има нов главен изпълнителен директор – Борис Трупчевич. Стратегическата промяна в ръководството влиза в сила от началото на 2021 г. 

  Борис Трупчевич ще управлява FOREO през следващия ѝ активен период на иновации, които целят да променят козметичната индустрия изцяло, заедно с основателя Филип Седич, който е и създателят на най-награждаваната продуктовата линия на компанията. Като главната движеща сила зад бранда и стратегическата му визия, Седич ще съдейства за успешното въвеждане на новия главен изпълнителен директор в длъжност, като ще продължи да подкрепя успеха на FOREO в следващите години с фокус върху разработването на нови революционни продукти.

  Борис Трупчевич е медиен експерт с над 25 години опит, дългогодишен изпълнителен директор, бивш генерален мениджър на Styria Group Хърватия и активен член на Борда на Международната медийна асоциация INMA. Притежава богат опит в разработването на нови продукти и има силна страст към дизайна, иновациите и новите дигитални технологии.

  Професионалният път на Трупчевич включва разнообразие от дейности като продажби и маркетинг, създаване на съдържание, управление на печатни и онлайн медии, дигитални операции. Той ръководи цялостния процес по дигитализация на предходната компания, в която работи. Това включва разработване на редица образователни програми, обучения на служители и сформиране на Data Science екип (екип за обработка и анализ на данни). Неговите продукти, кампании и иновативни инициативи са спечелили повече от 100 международни награди. Непредвидимите промени съпътстват всички позиции, които Трупчевич е заемал досега, и затова той е подготвен да се справи с всяка изненадваща ситуация. 

  Новият главен изпълнителен директор споделя, че за него FOREO е било любов от пръв поглед.

  „Още от първия момент бях истински вдъхновен от смелостта, мисията и амбицията на FOREO. Това, което компанията е постигнала досега, е изключително. Предстои ни обаче още много. Трябва да мислим по-мащабно – как влияем, с какво допринасяме към голямата картина, как да помогнем на хората да живеят по-добре. Да направиш дори един човек по-щастлив е малка стъпка към големия скок. Ако искрено помагаш на хората да се чувстват по-красиви и уверени, то ти променяш живота им в по-добра посока. Именно в това ние във FOREO сме най-добри“, заяви Борис Трупчевич.

  Основателят на компанията Филип Седич допълва: „Можем да постигнем още толкова много. Последните 8 години бяха изключително луди и динамични, но това е само началото. FOREO разруши и изгради наново цялата индустрия. Ние създадохме и наложихме наша собствена категория. Това е огромно постижение! Въпреки това обаче знаем, че в нашия голям свят ни е необходимо време, за да се докоснем до всеки. Имаме да извървим дълъг път, докато достигнем до всеки човек“.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 43 минути
  Готов е електронният сертификат за поставена ваксина срещу Covid-19
  Всички български граждани вече имат достъп до своето електронно здравно досие, но само с електронен подпис
  преди 2 часа
  Борисов: Да се мисли за отваряне на ресторанти и молове
  Окончателното решение за отпускането на мерките ще бъде взето в четвъртък
  преди 3 часа
  Френската централна банка прекратява инвестициите във въглища
  До 2024 г. банката ще ограничи силно и финансирането в нефт и газ
  преди 4 часа
  ЕК даде начало на проекта "Баухаус" за зелен преход
  Нова европейска награда ще отличи новаторските проекти
  преди 5 часа
  Плазмата не помага при лечение на пациенти с Covid-19 в болница
  Отделно проучване установява, че тя няма значителен ефект и при пациенти в интензивна грижа
  преди 6 часа
  СЗО предупреди за „катастрофален морален провал“
  Докато богатите държави прилагат милиони дози, съществуват и такива, в които има налични едва 25 дози