четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2140 прочитания

    Нов главен изпълнителен директор на bTV Media Group

    Флориан Скала напуска, постът му заема Мартин Швехлак
    14 декември 2020, 11:45 a+ a- a

    Флориан Скала напусна поста главен изпълнителен директор на bTV, а на тази длъжност е назначен Мартин Швехлак, считано от днес.

    Швехлак поема ролята на главен изпълнителен директор с познания с изключителна задълбоченост и в разнообразни медийни сфери, както и с мениджърски опит, който обхваща телевизия, печатни и интернет медии и дигитални платформи.

    Като главен изпълнителен директор Швехлак, роден в Чешката република, ще рапортува пряко на Любош Йетмар, главен изпълнителен директор на CME България. „2020-а беше изпълнена с предизвикателства за цялата медийна индустрия, както и за bTV. Компанията беше в процес на придобиване през по-голямата част от годината, а в комбинация с COVID-19 пандемията не е изненадващо, че част от енергията беше загубена. Намерението ми е да влея нова енергия в съдържанието и програмата ни и да модернизирам дигиталното ни разпространение, така че българската аудитория да получи най-доброто преживяване“, каза новоназначеният главен изпълнителен директор на bTV Media Group Мартин Швехлак.

    Йетмар, като главен изпълнителен директор на CME България, ще осигури приемственост по всички въпроси и ще работи с Швехлак за още по-добри резултати. “След като поех компанията през октомври, идентифицирах няколко теми и инициативи, към които PPF може да прибави стойност. Мартин ще се фокусира върху модернизирането на нашето съдържание, програма, формати и дигитални канали и съм уверен, че ще съумеем да адресираме и всички други идеи и да засилим позицията си”, каза Йетмар.

    „Благодарим на г-н Скала и му пожелаваме същия успех, който постигна в bTV, и в бъдещите му начинания”, допълва Йетмар.

    Швехлак заема позицията главен изпълнителен директор след напускането на Флориан Скала през ноември 2020. От 1993 насам Швехлак работи в печатни, радио, дигитални и телевизионни медии в Чешката република и е заемал редица разнообразни постове - от редактор, през главен редактор до висши мениджърски роли. Швехлак е начело на новините на TV Nova в Чешката република от 2013 до 2018, като под негово ръководство телевизията запазва позицията си на най-уважаван и гледан ТВ източник на новини. Той е бил и член на международната комисия на СМЕ за новините и е работил с всички структури на CME във връзка с редакционното отразяване, съдържанието и програмните инициативи. Швехлак ще пътува от Прага, но възнамерява да прекарва повече време в София, отколкото в родния си град.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 8 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 8 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 15 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 16 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава