петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2607 прочитания

    Лидия Шулева бе избрана за заместник-председател на Икономическия и социален съвет

    Тя има дългогодишен административен и управленски опит
    29 януари 2021, 14:07 a+ a- a

    Лидия Шулева, член на Управителния съвет на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ), е избрана за заместник-председател на Икономическия и социален съвет (ИСС) от групата на гражданските организации.

    Икономическият и социален съвет (ИСС) има важна социална роля като връзка между гражданите и държавата и е възможност за изказване на мнения, становища и гледни точки по въпроси от обществена значимост. По този начин ИСС изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога със законодателната и изпълнителната власт и волята му за икономическо и социално развитие.

    „Съветът на жените в бизнеса в България гарантира, че г-жа Лидия Шулева и нейният дългогодишен административен и управленски опит като заместник министър-председател, министър на труда и ‎социалната политика, министър на икономиката, депутат в Европейския и ‎българския парламенти ще допринесе за диалога и сътрудничеството на неправителствените организации в процеса на управление и вземане на решения за нашето общество.“, каза д-р инж. Боряна Манолова, председател на Управителния съвет на СЖББ и главен изпълнителен директор на Siemens България и Северна Македония. 

    „Ще работя за издигане на мястото и ролята на жените в обществото, за преодоляване на неравенствата, за създаване на по-добри възможности за реализацията на жените, чрез различни инициативи на ИСС, включително разработка на становища и предложения с цел постигане на положителна промяна.“, каза Шулева след избирането си.

    В ИСС са представени групите на работодателите, работниците и неправителствените организации. Съветът на жените в бизнеса в България обединява експертизата на своите членове в сферите на овластяването на жените, създаване и запазване на качествени работни места, младежка заетост и квалификация, образование и личностно и професионално развитие. Като заместник-председател на ИСС Лидия Шулева ще работи за създаването на политики, насърчаващи развитието на жените, които са най-силно засегнатите от настоящата здравна и икономическа криза.

    За Съвета на жените в бизнеса в България
    СЖББ е сдружение, осъществяващо дейност в обществена полза, чиито основни цели са утвърждаване и популяризиране на добрите практики и програми за насърчаването на професионалното развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърски позиции, подкрепа на младите специалисти, за реализиране на потенциала им в България и развитие на проекти с цел утвърждаване на бизнеса и развитие на таланти в различни бизнес сфери. Със своите над 100 корпоративни и индивидуални членове сдружението обединява водещи мениджъри със солиден опит в областта на управлението и корпоративната култура, технологиите и образованието, които застават със своето име и експертиза зад инициативите на Съвета.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 15 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 16 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 23 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 23 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава