четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4259 прочитания

    Лора Ивчева ще оглави Sanofi за 9 държави в Централна и Югоизточна Европа

    Тя има 20-годишен опит в Sanofi
    02 февруари 2021, 12:17 a+ a- a

    Лора Ивчева ще оглави девет държави в Централна и Югоизточна Европа за Sanofi - една от водещите иновативни фармацевтични компании в света. Тя ще отговаря за координацията между различните направления в компанията, идентифицирането на потенциал за бизнес развитие в отделните пазари и подобряването на ефективността на работата на Sanofi, в унисон със заложените цели на компанията по държави. Под шапката на регион Централна и Югоизточна Европа се включват девет държави - България, Сърбия, Словения, Хърватска, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албания.

    „В новата си роля ще продължавам да работя усилено за увеличаването на достъпа на пациентите от региона до иновативни лекарства и за подобряването на здравната грижа за всички нуждаещи се. В партньорство със здравните власти, вярвам, че чрез осигуряването на достъп до превенция и съвременно лечение на редица заболявания, можем заедно да намалим тежестта върху здравната система и да работим в полза на пациентите и обществото като цяло.“, коментира Лора Ивчева.

    Лора Ивчева има над 20 години опит в Sanofi. Тя стартира кариерата си в Sanofi като единствен служител в отдел „Логистика“. Скоро след това е повишена в мениджър на отдела, сформира екип и развива дейността на компанията в това направление. През 2012 г. става директор отдел „Бизнес развитие и подкрепа на продажбите“ за Румъния, България и Унгария. През 2015 г. – търговски директор на Sanofi в България, а през 2016 г. е назначена за директор „Търговски операции“ за регион Централна и Югоизточна Европа. 

    От 2019 годината изпълнява позицията управляващ директор на българския офис на Sanofi и е генерален мениджър на Sanofi Genzyme, подразделението за онкология, множествена склероза, имунология и редки болести, за регион Централна и Югоизточна Европа. Тя ще продължи да изпълнява функциите на тези две позиции, като ще ги съвместява и с новите си задължения.

    Лора Ивчева е завършила Софийски университет „Св. Климент Охридски“, омъжена е, с две деца. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 6 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 6 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 13 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 14 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава