четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3321 прочитания

    Калин Йонов е новият изпълнителен директор на „Лулис Мел България“

    Йонов ще ръководи фабриката на гръцката индустриална група в град Генерал Тошево, която стартира дейност през 2020
    03 февруари 2021, 14:20 a+ a- a

    От 1 февруари 2021 г. Калин Йонов поема ролята на изпълнителен директор в местното дружество на гръцката индустриална група „Лулис Милс” - „Лулис Мел България“, съобщиха от компанията.

    „Лулис Мел България” притежава и управлява иновативна индустриална мелница за брашно в град Генерал Тошево. През 2020 г., в първата година на производствена дейност у нас, дружеството е генерирало приходи от около 6 млн. евро. Към момента в компанията работят 40 служители.

    Калин Йонов е завършил Атинския икономически университет, като над 10 години е заемал топ мениджърски позиции в балканските филиали на гръцката индустриална металургична група „Виохалко”. Последните няколко години той е изпълнителен директор в Завод за Хартия Белово, водещ производител на хигиенни продукти за FMCG пазара. Говори свободно 6 езика и този месец получава своята MBA диплома по Стратегическо Управления от СУ  „Св. Климент Охридски”.

    С богат управленски опит в редефинирането на организационната структура, развитието на продажбите, управлението на веригите за доставки и финансирането на бизнес планове, Йонов ще е отговорен за изпълнението на визията и стратегията относно бъдещото развитие на „Лулис Мел България”.  

    Фабриката на „Лулис Мел“ в Генерал Тошево

    „Много съм щастлив и развълнуван да приветствам г-н Йонов в нашия екип. Калин е имал отлична професионална кариера във водещи компании в областта на първичното производство, а опитът му на топ позиции може само да добавя стойност към нашия бизнес. Най-важното е, че Калин има изключителен характер и ниво на етика, които гарантират, че той се вписва в нашата организация. Сигурен съм, че с невероятния екип, който създадохме в „Лулис Мел България“ и с безусловната подкрепа от екипа ни в Гърция, Калин ще е в състояние да поведе компанията напред”, коментира Никос Лулис,  президент на групата „Лулис Милс“.

    „Много се радвам да се присъединя към групата от компании на „Лулис Милс”. Групата съчетава традиционните семейни ценности с ефективно изградена корпоративна структура, една печеливша рецепта за високо качество и удовлетвореност на клиентите. Продължавайки напред, усилията ми ще бъдат концентрирани върху реализацията на динамичен бизнес план, който да засили конкурентноспособността  на „Лулис Мел България” в региона“, коментира Калин Йонов. 

    Заемащият поста преди Йонов – Димитрис Тарнарас, ще поеме поста на заместник-главен изпълнителен директор на групата „Лулис Милс“ в Гърция.

    „За мен беше както привилегия така и предизвикателство да координирам стартирането на нашата фабрика в България. Това беше уникално преживяване и ние свършихме една чудесна екипна работа. Йонов може да разчита на пълната ми подкрепа за плавен управленски преход, тъй като аз оставам част от групата на Лулис Милс“, коментира Тарнарас.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 40 минути
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 5 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 6 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 7 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 23 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 23 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.