вторник, 15 юни 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  885 прочитания

  Наталия Футекова оглави ИКТ направлението на VUZF Lab

  Футекова е управляващ партньор на една от водещите български компании за разработка на бизнес софтуер и преподавател във ВУЗФ
  22 февруари 2021, 08:58 a+ a- a

  Доц. д-р Наталия Футекова беше избрана за директор на направление „Информационни и комуникационни технологии“ на Лабораторията за научно-приложни изследвания към Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), съобщиха оттам.

  Доц. д-р Футекова е управляващ партньор на една от водещите български компании за разработка на бизнес софтуер и преподавател във ВУЗФ. Съчетава успешно предприемаческата кариера в сферата на технологиите с академична и научна дейност, както и с активно участие в образователни и други обществени каузи. Тя е основател на образователната организация ERP Academy и ръководител на първата по рода си магистратура по ERP системи в България „Бизнес софтуер и ERP платформи“, която е създадена в партньорство с Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и представители на български и международни компании от бранша.

  „VUZF Lab е своеобразна „мисловна банка“ за иновации, анализи и решения във финансовия, данъчния, социалния, икономическия и други публични сектори. Освен създаването на висококвалифицирани специалисти, каквито са дипломантите на ВУЗФ, дейността на Лабораторията за научно-приложни изследвания е още един обществен принос на бизнес университета към българската икономика. За да постигнем своите цели се нуждаем от експерти на високо ниво в различните сектори и академичните среди. Горд съм, че успяваме да привличаме все повече от тях, за да можем заедно да подобряваме образованието, бизнеса и обществото“, коментира доц. д-р Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ и изпълнителен директор на VUZF Lab.

  „От много години с компаниите от бранша на бизнес софтуера говорим за важността на дигиталната трансформация на бизнеса и това как тя в един момент ще бъде не просто тренд, а необходимост. Именно за това преди години, благодарение на ВУЗФ, създадохме първата по рода си магистърска програма „Бизнес софтуер и ERP платформи“, в която обучаваме специалисти, готови да отговорят на изискванията на съвременната бизнес среда. През 2020 година станахме свидетели на това, че технологиите бяха единственото нещо, което ни свързваше и ни позволяваше да продължим работата си. Като ръководител на направлението „Информационни и комуникационни технологии“ на VUZF Lab ще продължа да правя информационни кампании, да инициирам дискусии и да реализирам проекти, които показват важността на дигитализацията и това колко тя може да допринесе в областта на бизнеса и образованието“, споделя доц. д-р Наталия Футекова.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 13 часа
  "София Мел" инвестира над 4.2 млн. евро в модернизация
  Предвижда се процесите на модернизация да продължат, като до 2025 ще бъдат инвестира нови около 3 млн. евро
  преди 13 часа
  ГКПП „Златарево“ предстои да бъде отворен за влизащите в България граждани
  Така ще се облекчи трафикът от автомобили, пристигащи от Гърция
  преди 13 часа
  Ваксината на Novavax с 90% ефективност
  Компанията може да произвежда до 100 млн. дози на тримесечие до края на септември
  преди 14 часа
  Нова 24-часова национална стачка на морския транспорт в Гърция
  Тя ще се проведе на 16 юни и ще доведе до спиране на морския транспорт в страната, очакват се и масови демонстрации в Атина
  преди 14 часа
  Студенти от факултет на УАСГ ще учат безплатно при сключен договор с работодател
  Условието е да работят при него най-малко 5 години след завършването си
  преди 14 часа
  Стартира сайтът за проверка на факти Factchek.bg
  Всеки гражданин може да подава информация за проверка към екипа на платформата