събота, 12 юни 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  458 прочитания

  SAP с нов главен оперативен директор за Югоизточна Европа и Украйна

  Александър Майкснер ще управлява облачните продажби на компанията в региона
  24 февруари 2021, 13:39 a+ a- a

  SAP представи новия си регионален главен оперативен директор за Югоизточна Европа и Украйна. Александър Майкснер, който преди това е ръководил отдел „Платформа и технологии“ за SAP Централна и Източна Европа, не само заема ролята на главен оперативен директор, но ще управлява облачните продажби за SAP в Югоизточна Европа и Украйна.

  С присъединяването му лидерският екип на SAP в региона добива цялост и ще продължи растежа и трансформацията в региона с 12 държави, в които работят 1935 служители.

  Наскоро SAP стартира инициативата „Rise with SAP”- програма, която ще помогне на компаниите да трансформират и дигитализират дейността си, като я преместят в облака чрез 3 лесни стъпки.

  Допълването на ръководния екип с Александър Майкснер бе наложително за подпомагането на клиентите и техния бизнес успех в Югоизточна Европа и Украйна. Присъединяването на новия главен оперативен директор ще подкрепи и дейността на Жозефин Гала, управляващ директор на SAP в Югоизточна Европа и Украйна, в процеса по трансформация.

  „Присъединяването на Алекс към екипа е абсолютна чест и победа за нашия регион. Неговият опит в отдел „Платформа и технологии“ ще допринесе за това да бъдем победител в облака и да помогнем на нашите клиенти пълноценно да разберат предимствата от предприемането на тази привидно сложна трансформация. С нетърпение очаквам да започнем съвместна работа и да интегрираме неговия богат опит в Централна и Източна Европа, както и в Австрия, където той вече е признат като доверен съветник от много от нашите клиенти “, каза Жозефин Гала, управляващ директор на SAP в Югоизточна Европа и Украйна.

  „Присъединяването ми към ръководния екип за Югоизточна Европа и Украйна е вълнуващо предизвикателство, тъй като съчетава всички мои интереси в една роля. Отдел „Платформа и технологии“ винаги е бил част от мен, развитието на хората е важен аспект от концепцията ми за лидерство, а подобряването и опростяването на процесите е в сърцевината на всички цели, които си поставяме в SAP. Като ръководител на облачни продажби смятам, че преминаването в облака за нашите клиенти чрез инициативата „Rise with SAP” е единствената логична стъпка за подсигуряване на дигиталното бъдеще с устойчив растеж”, добави новият главен оперативен директор.

  Александър Майкснер работи в офиса на SAP във Виена. Започва кариерата си в компанията през 2016 като ръководител на отдел „Анализи“ за Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и е назначен за директор на отдел „Платформа“ през 2018. Преди да се присъедини към SAP, Александър Майкснер работи в Oracle в отдел „Продажби и управление на продажбите“ за ЦИЕ и отговаря за „Анализи и управление на ефективността на предприятието“ . Преди позицията си в Oracle той е бил част от екипите на E&Y, Aral AG и Sony.

  Притежава магистърска степен по инженерство и икономика, специализирал е „Разпределен изкуствен интелект“ във Виенския университет и притежава бакалавър по машиностроене.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  В САЩ удължиха срока на годност на ваксината на Johnson & Johnson
  Ваксината, която в Европа се разпространява под марката Janssen, може да се съхранява в обикновен хладилник до 18 седмици
  преди 1 ден
  Нова доставка на ваксини у нас
  В понеделник пристигат над 186 хил. дози от ваксината на Pfizer
  преди 1 ден
  Великобритания с рекорден ръст на икономиката
  Ръстът през април е над 27% спрямо година по-рано
  преди 1 ден
  Откриха нов STEM център в Пазарджик
  Идеята е да се даде възможност за учене чрез правене
  преди 1 ден
  Китай прие закон, който да противодейства на чуждестранни санкции
  Чуждестранните компании се опасяват, че той може да свие инвестициите в страната
  преди 1 ден
  Г-7 ще дари 1 милиард ваксини на света
  Половината ще дойдат от САЩ и поне 100 млн. от Великобритания, съобщи премиерът Джонсън
  преди 1 ден
  СЗО: Европа трябва да засили процеса на имунизация
  Въпреки значителния прогрес в региона, вирусът все още се разпространява широко на Стария континент