петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1649 прочитания

    SAP с нов главен оперативен директор за Югоизточна Европа и Украйна

    Александър Майкснер ще управлява облачните продажби на компанията в региона
    24 февруари 2021, 13:39 a+ a- a

    SAP представи новия си регионален главен оперативен директор за Югоизточна Европа и Украйна. Александър Майкснер, който преди това е ръководил отдел „Платформа и технологии“ за SAP Централна и Източна Европа, не само заема ролята на главен оперативен директор, но ще управлява облачните продажби за SAP в Югоизточна Европа и Украйна.

    С присъединяването му лидерският екип на SAP в региона добива цялост и ще продължи растежа и трансформацията в региона с 12 държави, в които работят 1935 служители.

    Наскоро SAP стартира инициативата „Rise with SAP”- програма, която ще помогне на компаниите да трансформират и дигитализират дейността си, като я преместят в облака чрез 3 лесни стъпки.

    Допълването на ръководния екип с Александър Майкснер бе наложително за подпомагането на клиентите и техния бизнес успех в Югоизточна Европа и Украйна. Присъединяването на новия главен оперативен директор ще подкрепи и дейността на Жозефин Гала, управляващ директор на SAP в Югоизточна Европа и Украйна, в процеса по трансформация.

    „Присъединяването на Алекс към екипа е абсолютна чест и победа за нашия регион. Неговият опит в отдел „Платформа и технологии“ ще допринесе за това да бъдем победител в облака и да помогнем на нашите клиенти пълноценно да разберат предимствата от предприемането на тази привидно сложна трансформация. С нетърпение очаквам да започнем съвместна работа и да интегрираме неговия богат опит в Централна и Източна Европа, както и в Австрия, където той вече е признат като доверен съветник от много от нашите клиенти “, каза Жозефин Гала, управляващ директор на SAP в Югоизточна Европа и Украйна.

    „Присъединяването ми към ръководния екип за Югоизточна Европа и Украйна е вълнуващо предизвикателство, тъй като съчетава всички мои интереси в една роля. Отдел „Платформа и технологии“ винаги е бил част от мен, развитието на хората е важен аспект от концепцията ми за лидерство, а подобряването и опростяването на процесите е в сърцевината на всички цели, които си поставяме в SAP. Като ръководител на облачни продажби смятам, че преминаването в облака за нашите клиенти чрез инициативата „Rise with SAP” е единствената логична стъпка за подсигуряване на дигиталното бъдеще с устойчив растеж”, добави новият главен оперативен директор.

    Александър Майкснер работи в офиса на SAP във Виена. Започва кариерата си в компанията през 2016 като ръководител на отдел „Анализи“ за Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и е назначен за директор на отдел „Платформа“ през 2018. Преди да се присъедини към SAP, Александър Майкснер работи в Oracle в отдел „Продажби и управление на продажбите“ за ЦИЕ и отговаря за „Анализи и управление на ефективността на предприятието“ . Преди позицията си в Oracle той е бил част от екипите на E&Y, Aral AG и Sony.

    Притежава магистърска степен по инженерство и икономика, специализирал е „Разпределен изкуствен интелект“ във Виенския университет и притежава бакалавър по машиностроене.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 5 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 21 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 21 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 22 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство