вторник, 20 април 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  462 прочитания

  Панайотис Георгиопулос е новият главен изпълнителен директор на гръцкия клон Forthnet S.A.

  Той има над 20 години опит в сферата на телекомуникациите
  09 март 2021, 07:57 a+ a- a

  United Group, водещият телекомуникационен и медия оператор в Югоизточна Европа, обяви назначаването на Панайотис Георгиопулос (Panayotis Georgiopoulos) за главен изпълнителен директор на доставчика на телекомуникации и платена телевизия – Forthnet S.A. Той ще заеме поста на 1 април 2021 г. 

  Георгиопулос се присъединява към Forthnet от WIND Hellas, където понастоящем е изпълнителен директор на бизнес сегмента. Преди WIND той работи осем години във Vodafone Гърция, първоначално като ръководител на отдел „Стратегии“, а след това като директор „Търговски операции“.

  „С удоволствие приветствам Панайотис в United Group. Той е квалифициран лидер с повече от две десетилетия опит. Това включва впечатляващи резултати в телекомуникационната индустрия, особено в области като стратегия, продажби и клиентски операции – както в B2B сектора (бизнес към бизнес), така и в B2C (бизнес към крайни потребители),” каза главният изпълнителен директор на United Group, Виктория Боклаг. 

  Боклаг добави: „Искаме да повишим стойността за гръцките потребители и бизнеси не само по отношение на продуктите и услугите, но и да допринесем за по-доброто клиентско изживяване. Опитът, който Панайотис има на телекомуникационния пазар в Гърция, напълно съответства на нашите амбиции за Forthnet.”

  Георгиопулос поема поста от Димитриос Целепис (Dimitrios Tzelepis), който като временнно изпълняващ длъжността на главен изпълнителен директор през последните няколко месеца успешно ръководи компанията и процеса на интеграцията ѝ в групата. От 1 април той ще се върне към предишната си длъжност на главен финансов директор на Forthnet и ще продължи работа като част от управленския екип на компанията.

  Професионалните постижения на Георгиопулос включват изключително успешна програма за трансформация за Vodafone Гърция, приключване на трансакции по сливания и придобивания, ръст на продажбите на фиксирани услуги и постигане на впечатляващ NPS (Net promoter score). 

  Преди Vodafone, Георгиопулос е работил за организациите McKinsey & Company, Teleperformance, Dell и General Motors.

  United Group навлeзe на гръцкия пазар през 2020 г. с придобиването на Forthnet – доставчик на услуги за домашно забавление и телекомуникации с около 1000 служители и близо 1,4 милиона уникални услуги (RGUs). Придобиването разширява пазара на базираната в Нидерландия United Group до осем държави в Югоизточна Европа. 

  На българския пазар United Group притежава телеком-оперaтора VIVACOM и мултиплатформената медийна компания „Нова Броудкастинг Груп“.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  Ваксината на AstraZeneca няма да се прилага при жени под 60-годишна възраст с повишен риск от тромбози
  Всички, получили първа доза от ваксината на AstraZeneca, които не са проявили сериозни нежелани лекарствени реакции, могат да се имунизират с втора доза от същата ваксина, обяви министърът на здравеопазването
  преди 8 часа
  Стартира платформа, където всеки може да сподели очакванията си за бъдещето на Европа
  Платформата е достъпна на 24 езика, което позволява на гражданите от целия ЕС да споделят идеи и мнения
  преди 9 часа
  Фирми могат да кандидатстват за финансиране на проекти за когнитивна роботика
  Максималното финансиране, което може да спечели един проект, е до 100 хил. евро
  преди 9 часа
  Над 150 000 дози ваксини срещу COVID-19 пристигнаха у нас
  Следващата доставка до края на седмицата ще е от Janssen
  преди 10 часа
  Softprom навлиза на българския ИТ пазар
  Компанията предлага решения за киберсигурност
  преди 11 часа
  Тунис облекчава условията за организирани групи от туристи
  Отпада изискването за задължителна 5-дневна карантина