вторник, 20 април 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  700 прочитания

  Румяна Парушева е новият мениджър по устойчивостта на Siemens България

  Румяна ще продължи да изпълнява и задълженията си на ръководител „Комуникации“ на регионалната дъщерна компания на Siemens
  17 март 2021, 12:34 a+ a- a

  Румяна Парушева, ръководител „Комуникации“ в Siemens България, бе назначена за мениджър по устойчивостта (Sustainability Manager) на компанията, считано от 1-ви март 2021, съобщиха оттам. Новосъздадената длъжност е част от глобалната стратегия на Siemens AG, която цели да гарантира, че концепцията за устойчивостта ще бъде интегрирана във всички политики, решения, процеси и системи на компанията. 

  В допълнение към новата си позиция Румяна Парушева ще продължи да изпълнява и задълженията си на ръководител „Комуникации“ на регионалната дъщерна компания на Siemens.

  В рамките на новите си функции тя ще отговаря за по-нататъшно интегриране на ключовите аспекти на устойчивостта в стратегиите, дейностите и процесите в компанията, за разработването и предлагането на инициативи, свързани с устойчивостта, както и за популяризиране на темата сред служителите и обществеността.

  „За нас като част от глобален концерн с над 170-годишна история устойчивостта съвсем не е ново понятие. Концепцията за устойчивото развитие е част от ДНК-то на компанията още преди това понятие да придобие днешната популярност и смислова натовареност”, споделя Румяна Парушева.

  „Нашето разбиране е базирано на три главни ценности: отговорност, перфекционизъм и иновации. Те са в основата на нашите политики за устойчивост – икономическа, екологична, социална, както и на взаимоотношенията ни с нашите служители, клиенти и обществото като цяло“, добавя тя.

  Siemens традиционно заема водещи позиции в престижни международни класации за устойчивост като Dow Jones Sustainability Indeх. През 2020 г. компанията бе класирана на второ място сред индустриалните конгломерати с най-високи резултати в области като иновации, киберсигурност и опазване на околната среда (оперативна екологична ефективност и управление на продукти).  

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  Ваксината на AstraZeneca няма да се прилага при жени под 60-годишна възраст с повишен риск от тромбози
  Всички, получили първа доза от ваксината на AstraZeneca, които не са проявили сериозни нежелани лекарствени реакции, могат да се имунизират с втора доза от същата ваксина, обяви министърът на здравеопазването
  преди 10 часа
  Стартира платформа, където всеки може да сподели очакванията си за бъдещето на Европа
  Платформата е достъпна на 24 езика, което позволява на гражданите от целия ЕС да споделят идеи и мнения
  преди 10 часа
  Фирми могат да кандидатстват за финансиране на проекти за когнитивна роботика
  Максималното финансиране, което може да спечели един проект, е до 100 хил. евро
  преди 11 часа
  Над 150 000 дози ваксини срещу COVID-19 пристигнаха у нас
  Следващата доставка до края на седмицата ще е от Janssen
  преди 11 часа
  Softprom навлиза на българския ИТ пазар
  Компанията предлага решения за киберсигурност
  преди 12 часа
  Тунис облекчава условията за организирани групи от туристи
  Отпада изискването за задължителна 5-дневна карантина