петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3713 прочитания

    Българин е новият продуктов директор на американската ИТ компания AtScale

    Петър Стайков ще отговаря за развитието на продукта в трите офиса на организацията в София, Бостън и Калифорния
    29 март 2021, 09:08 a+ a- a

    Петър Стайков е бакалавър по „Телекомуникационни технологии“ в Технически университет - София. След това завършва магистратура по E-business & e-governance в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Още в студентските си години започва професионалното си развитие като софтуерен инженер. Преди да се влее в редиците на AtScale е бил част от екипа на международният гигант Coca-Cola в продължение на 12 години. Там започва развитието си в сферата на BI. През последните години е бил начело на екип от около 40 специалисти.

    Българският IT експерт Петър Стайков е новият продуктов директор на AtScale, съобщиха от американската технологична компания, специализирана във виртуализацията на данни.

    От март 2021 Стайков отговаря за развитието на продукта в трите офиса, които са под шапката на организацията в София, Бостън и Калифорния. Той е част от компанията малко повече от година и е движеща сила в Business Intelligence (BI) отдела.

    „Изключително щастлив съм, че имам възможност да се развивам в България и същевременно да работя за създаването на продукт, който е без аналог в света“, споделя Петър Стайков.

    Tой започва развитието си в компанията като Senior BI Architect. След това става BI Lead, а от началото на месеца съчетава лидерството на Business Intelligence екипа със задълженията на Product Director.

    Новият пост предоставя възможност на Петър да работи с екип от български IT експерти, както и с американски ветерани в сферата на технологиите като Дейв Мариани, Крис Линч и много други. „Нямам търпение да се впусна в това предизвикателство. Всеки ден ние от Atscale доказваме, че специалистите у нас по нищо не отстъпват на тези от водещите технологични държави”, коментира Стайков.

    Новата позиция ще донесе на Петър повече отговорности и ще му позволи да бъде движеща сила в развитието на продукта на компанията.

    Случайността въвлича Петър в предизвикателството AtScale. Преди малко повече от година той среща свои приятели. Те му разказват, че са част от компания, която си е поставила амбициозната цел да създаде virtual data warehouse. „В първия момент си помислих, че това е невъзможно. Тази задача ми звучеше като утопия. След два дни се срещнах с вицепрезидента на AtScale – Момчил Михайлов. Енергията, която той излъчваше, както и мотивацията на моите приятели, затвърдиха решението ми да стана част от Atscale. Не мога да кажа, че това беше лесен избор. Все пак трябваше да напусна екип, в който съм се развивал повече от десетилетие. Година по-късно обаче съм убеден, че взех правилното решение“, споделя новият продуктов директор на AtScale.

    „Петър е изключителен професионалист, който се доказва всеки ден през последните 12 месеца. Високо ценя желанието му да се развива и да учи нови неща. Още от първата ни среща знаех, че той е идеалният кандидат за Atscale. Времето доказа, че това е така“, сподели генералният мениджър на AtScale за Европа Момчил Михайлов.

    Новата позиция на Петър Стайков е поредното доказателство за успехите, които жъне българският екип на AtScale. През последните 18 месеца родните IT експерти стоят в основата на всички ъпдейти на продуктa на компанията, като над 90% от софтуерното инженерство вече се извършва у нас. Съвсем наскоро базираната в Силициевата долина организация съобщи, че българи ще разработват и machine learning проекта на компанията, който ще се осъществява в партньорство с Data Robot.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 10 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство